ΑΝΤΑΡΣΥΑ 8ο κόμμα, 1,5% σύμφωνα με Public Issue

Δειλή επιστροφή της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο για τον Μάιο που δημοσιοποίησε η Public Issue για τον Σκάι και την Καθημερινή. Σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής που υπολόγισε η εταιρεία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κυμαίνεται στο 1,5%, ξεπερνώντας τα κόμματα Οικολόγοι Πράσινοι (1%), ΛΑΟΣ (1%), Δημιουργία Ξανά (1%) και άλλα. Το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς εμφανίζεται έτσι πρώτο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.

public

Από το κοινοβουλευτικό τόξο, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 28%, έχοντας βραχεία κεφαλή σε σχέση με τη ΝΔ (27,5%). Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιανόητα επίπεδα (6,5%), η Χρυσή Αυγή εκτινάσσεται (11,5%), το κόμμα του Πάνου Καμμένου αντεχει (6%), η ΔΗΜΑΡ επιβιώνει κοινοβουλευτικά (5,5%), ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει ένα αξιοπρεπές (6,5%) δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης.

Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι η «διχασμένη» γνώμη των ερωτηθέντων αναφορικά με το κοινό νόμισμα και την ενωμένη Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η «θετική» άποψη των ερωτηθέντων για το ευρώ συνεχίζει την πτώση της από το υψηλό του Φεβρουαρίου (70%), βρισκόμενη πλέον στο 53%, ενόσω η σταθερά αυξανόμενη «αρνητική» στάση διαμορφώνεται στο 43%.

Η εικόνα αυτή δεν μεταφέρεται ωστόσο στην γνώμη των πολιτών για την Ε.Ε., όπου η σταθερά επικρατούσα «αρνητική» γνώμη κατακρημνίζεται κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Απρίλιο, καταπέφτοντας στο 55%. Την ίδια ακριβώς αύξηση απήλαυσε η «θετική» άποψη, «σκαρφαλώνοντας» στο 42%.

Μια ανάγνωση των αποτελεσμάστων από το Skai.gr εδώ.

Ολόκληρη η έρευνα εδώ.

Απάντηση