ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ ενωμένη αντικαπιταλιστική Αριστερά

Τη συγκρότηση ενωτικού ψηφοδελτίου με τους αγωνιστές και τις οργανώσεις της Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης αποφάσισε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015.

Διαψεύστηκαν πάντως οι Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν οργανωτική κρίση ή διάσπαση, με δεδομένες τις διαφωνίες που εκφράστηκαν σχετικά με την πολιτική συμμαχιών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με δημοκρατικές διαδικασίες προχώρησε στη διεξαγωγή συνελεύσεων των Τοπικών Επιτροπών σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ ακολούθησε ψηφοφορία στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο για τις δύο χωριστές εισηγήσεις που είχαν κατατεθεί.

Στην ψηφοφορία το 67% των αντιπροσώπων τάχθηκε υπέρ της μετωπικής συμπόρευσης και κατ’ αυτόν τον τρόπο συγκεντρώθηκε πλειοψηφία που υπερβαίνει τα 2/3, σύμφωνα με τις επιταγές του Καταστατικού για τη λήψη αποφάσεων με αυξημένη πλειοψηφία για θέματα κεντρικής σημασίας.

Εν συνεχεία συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όπου ΣΕΚ και ΟΚΔΕ Σπάρτακος συμμετείχαν κανονικά, προτείνοντας υποψηφίους από τις οργανώσεις που διαφώνησαν αρχικά με την πολιτική συμμαχιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο βραχύ διάστημα που απομένει ως τις εκλογές, τον τόνο θα δώσει το αρκτικόλεξο ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση) που θα βρίσκεται στον τίτλο του νέου ψηφοδελτίου με τον υπότιτλο «πολιτική συνεργασία δυνάμεων και αγωνιστών / τριών».

Σύμφωνα επίσης με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Αλέκος Αλαβάνος δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Απάντηση