Μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η «Ανασύνταξη»

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε η εκλογική συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη (ΚΟΑ). Εκ μέρους της οργάνωσης ο Βασίλης Θεοφανόπουλος είπε:

«Δίνουμε την εκλογική μάχη από τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η παρουσία μας στα ψηφοδέλτια αυτά αποτυπώνει τη σύμπτωση στο πρόγραμμα και την κοινή προσέγγιση με τις δυνάμεις της ΑΝΥΤΑΡΣΥΑ σε ορισμένες κρίσιμες πλευρές του ζητήματος της διεκδίκησης της εξουσίας.

Σαν Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη φιλοδοξούμε σε αυτές τις εκλογές να αναδείξουμε τα εξής: Πρώτον, την εργατική απάντηση στην κρίση, εμείς φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τα εργατικά συμφέροντα. Η μονομερής διαγραφή του χρέους, εκτός από αυτό προς τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι ο κρίσιμος κρίκος ενός προγράμματος που δεν είναι υπερταξικό ούτε υπηρετεί κάποια αφηρημένα εθνικά συμφέροντα. Είναι ο κρίκος που παραπέμπει σε μια μεγάλης κλίμακας απαλλοτρίωση της κεφαλαιοκρατικής ιδιοκτησίας. Η σημερινή κρίση είτε θα λυθεί προς όφελος των εργατικών συμφερόντων και με το τσάκισμα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, είτε προς όφελος του κεφαλαίου με συντριβή της εργατικής τάξης και την παραπέρα εξαθλίωσή της. Δεν υποχωρούμε στις πιέσεις της αστικής τάξης, δεν υποκλινόμαστε στα συμφέροντα των μικροαστών και των μεσαίων στρωμάτων.

Το δεύτερο που πρέπει να τονιστεί σε αυτή την αναμέτρηση είναι η ανάγκη ενότητας των δυνάμεων που εμείς ονομάζουμε «επαναστατικό μεταβατικό πρόγραμμα». Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις που το υποστηρίζουν, χαιρετίζουμε ιδιαίτερα κάποιες δυνάμεις του ΚΚΕ για την υιοθέτηση εκ μέρους τους αυτού του προγράμματος. Γνώμη μας είναι ότι το σύνολο αυτών των δυνάμεων πρέπει να συμπήξει πολιτικό και εκλογικό μέτωπο διεκδίκησης της εξουσίας.

Τρίτο κεντρικό θέμα των εκλογών είναι η πρόταση διεκδίκησης της εξουσίας, της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα σαν πρώτο βήμα της ενιαίας επαναστατικής διαδικασίας που οδηγεί στην εξουσία της εργατικής τάξης. Το μέτωπο των δυνάμεων του μεταβατικού επαναστατικού προγράμματος το χρειαζόμαστε ακριβώς για να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία, την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Μια τέτοια εργατική κυβέρνηση για να μπορέσει να φέρει σε πέρας τη σύγκρουση με τους κεφαλαιοκράτες δεν χρειάζεται μόνο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και τη στήριξη της εργατικής τάξης και των οργανώσεών της, των συνδικάτων, των κομμάτων, των εργατικών συμβουλίων.

Έχοντας ως στόχο την εργατική κυβέρνηση, απαντάμε και στις προτάσεις για αριστερή κυβέρνηση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ».

Της συνέντευξης Τύπου προηγήθηκε κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων.

Από την οργάνωση συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι εξής:
Δανδάκης Δημήτρης (Α Αθήνας), Θεοφανόπουλος Βασίλειος (Β Αθήνας), Νασόπουλος Θόδωρος (Α Πειραιά), Δεληγιάννης Γεώργιος (Αργολίδα), Νικολάου Αριστείδης (Άρτα), Παπαθεοχάρης Βάιος (Αχαΐα), Μαλάμος Σωτήριος (Ιωάννινα), Μουχλιανίτης Κωνσταντίνος (Ροδόπη) και Κάβουρας Δημήτρης (Τρίκαλα).

One thought on “Μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η «Ανασύνταξη»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: