ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να μην κλείσουν ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

Για «αλήτικη πολιτική τρόικας-κυβέρνησης απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό» κάνει λόγο ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το κλείσιμο ουσιαστικά των τριών βιομηχανιών ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ. Η συμμαχία της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σημειώνει ότι η πολιτική αυτή επιλογή «έρχεται από τα αφεντικά της κυβέρνησης, ιδιωτικές εταιρείες πολυεθνικές, αλλά και ντόπιες» και επισημαίνει ότι «όσο συνεχίζεται ο δρόμος των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, μόνο καταστροφές μπορούμε να έχουμε». Παράλληλα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι τον «χυδαίο υποτακτικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης». 

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Μόνη λύση είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και όλου του «προγράμματος καταστροφής» που μας το λένε «πρόγραμμα σωτηρίας». Να πετάξουμε έξω την τρόικα. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Η πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος και την κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας.

Μόνη λύση η λαϊκή εργατική αντεπίθεση με αγώνες και απεργίες διάρκειας τώρα, με συντονισμό «από τα κάτω» όλων των εργοστασίων, όλου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Απάντηση