ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Έξοδος από ΕΕ-ευρώ η απάντηση στη ληστεία της Κύπρου

«Μόνη απάντηση στη ληστεία των καταθέσεων στην Κύπρο, το λαϊκό κίνημα για έξοδο από ΕΕ και ευρωζώνη» τονίζει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώνοντας τη φωνή της με αυτή χιλιάδων Κυπρίων και όχι μόνο.

Η συμμαχία της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, χαρακτηρίζει «γκανγκστερική κλοπή» την απόφαση για τις καταθέσεις επισημαίνοντας ότι «οι ληστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ντόπιες αστικές τάξεις δεν έχουν κανένα απολύτως όριο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών». Η ανακοίνωση καταλογίζει ευθύνες συνολικά στο κυπριακό κεφάλαιο, μιλά για «εγκληματικές ευθύνες» του προέδρου Αναστασιάδη «που δέχτηκε άνευ όρων τη ληστεία και τα βάρβαρα μέτρα, μαζί με τα στηρίγματά του, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, αλλά και όσους στήριξαν το δρόμο που οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις (ΕΔΕΚ, ακροδεξιά)» ενώ υποστηρίζει ότι συνένοχος είναι και ο πρώην πρόεδρος Χριστόφιας του  ΑΚΕΛ «που αποδέχτηκαν το Μνημόνιο, σε μια ιστορική προδοσία των κατακτήσεων, των αγώνων αλλά και του μέλλοντος του κόσμου της εργασίας».

Σχολιάζοντας και τα καθ’ ημάς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπεραίνει ότι «οι εξελίξεις στην Κύπρο δείχνουν τις τραγικές συνέπειες της αυταπάτης για αριστερή διακυβέρνηση εντός ΕΕ, με τράπεζες και επιχειρήσεις ακλόνητες στη θέση τους. Πολιτική απάτη αποδεικνύεται η ισότητα και αλληλεγγύη των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και οι δυνατότητες για διαπραγμάτευση μέσα σε αυτή την κοινότητα των αρπακτικών». Όπως τονίζεται, «αντίστοιχα μέτρα ετοιμάζονται από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και στην Ελλάδα, καθώς τα μνημονιακά μέτρα δεν αποδίδουν όσα προβλέπονται, κάτι που είναι σχεδιασμένο».

Η ανκοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταλήγει: «Μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να πετάξει στα σκουπίδια όλους αυτούς τους φονιάδες των λαών τους, την αδίσταχτη οικονομική και πολιτική ολιγαρχία ντόπια και διεθνή. Οι εργαζόμενοι της Κύπρου έχουν ακόμη χρόνο να την πετάξουν στη θάλασσα, πριν τους κάτσουν στο σβέρκο όπως έγινε στην Ελλάδα, με τον εκβιασμό «χρεοκοπία και καταστροφή», αλλά και με ένα νέο «σχέδιο Ανάν». Υπάρχει ελπίδα με ένα οργανωμένο λαϊκό κίνημα ανατροπής, με καρδιά το εργατικό κίνημα. Η πρωτοβουλία και η στήριξη αυτής της ελπίδας είναι μονόδρομος για τις δυνάμεις της Αριστεράς που συνεχίζουν να παλεύουν για την κοινωνική απελευθέρωση κι όχι για τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Απάντηση