Το λόμπι του Ευρώ οδηγεί 1.500.000 Έλληνες στην ανεργία

Χίλιοι πολίτες κάθε ημέρα μένουν άνεργοι

 

Το 60% ξεπερνά η ανεργία στις νέες γυναίκες. Φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις κατά του λουκέτου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. (Π. Γιανακούρης)

Η έξοδος από το ευρώ ισοδυναμεί με πυρηνική καταστροφή, πτώση κομήτη στη γη, αυτοκτονία και θάνατο… σύμφωνα με τους εκπροσώπους της κλονιζόμενης επιχειρηματικής τάξης.  Για τα εκατομμύρια των Ελλήνων ωστόσο που βρίσκονται χωρίς δουλειά o θάνατος και η εξαθλίωση είναι ήδη εδώ.  Η συνέχιση της πολιτικής του ευρώ και του ΔΝΤ, στην όποια παραλλαγή της δεν πρόκειται να οδηγήσει στη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας. Βλέπετε στην Ε.Ε μπαίνουν όρια μόνο για τα ελλείμματα, τον πληθωρισμό και τους δείκτες ανάπτυξης…καμία χώρα δεν κινδυνεύει με…πρόστιμο ή με αποβολή από το «ευρωπαϊκό κεκτημένο»  ακόμα και αν η ανεργία ξεπεράσει το 53% στη νεολαία και 60% στις νέες γυναίκες.  Για αυτή την «ευρωπαϊκή οικογένεια»  καλείται ο ελληνικός λαός να ματώσει.

ΑΝΟΔΟ 57,3% σημείωσε η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Έφτασε έτσι στο 22,6% του εργατικού δυναμικού από 15,9% που ήταν πέρυσι. Οι άνεργοι ανήλθαν στα 1.120.097 άτομα. Σε ένα έτος μόνο το πλήθος των ανέργων αυξήθηκε επισήμως κατά 327.496 άτομα, ενώ ο αριθμός τους διπλασιάζεται αν συνυπολογιστούν και όσοι δεν καταγράφονται στους επίσημους πίνακες. Από τα 1.120.097 άτομα πάνω από τα μισά ή 633.000 άτομα παραμένουν χωρίς δουλειά για πάνω από έναν χρόνο, ανήκουν δηλαδή στην κατηγορία των «μακροχρόνια» ανέργων. Η ανεργία κάνει θραύση στις νεαρές ηλικίες έως 24 ετών καθώς εκεί φτάνει το 52,7%. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική αν αναλογιστούμε ότι η μερική απασχόληση κάνει θραύση και ότι πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι.

Τα στοιχεία έβγαλαν από τον παρατεταμένο λήθαργο ακόμα και τη ΓΣΕΕ που σημειώνει ότι η  λίστα της πραγματικής ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2012 δυστυχώς η ανεργία θα αφορά 1.500.000 άτομα.

One thought on “Το λόμπι του Ευρώ οδηγεί 1.500.000 Έλληνες στην ανεργία

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: