Αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή

Κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Πρόκειται για φωτογραφική διάταξη με στόχο την Χρυσή Αυγή, το μεγαλύτερο μέρος της ηγεσίας της έχει ήδη συλληφθεί με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» και για άλλα κακουργήματα.

Η νομοθετική ρύθμιση θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο και θα περιληφθεί ως τροπολογία.

Η Χρυσή Αυγή έχει ήδη προχωρήσει σε μεγάλο οικονομικό άνοιγμα υποθηκεύοντας μεγάλο μέρος της κρατικής επιχορήγησης για την έκδοση δεύτερης εφημερίδας («Εμπρός»), την ενοικίαση δεκάδων γραφείων σε όλη τη χώρα και τον πολλαπλασιασμό των επαγγελματικών της στελεχών τόσο για το πολιτικό όσο και το επιχειρησιακό της σκέλος.

Αν προσθέσεις στην εξίσωση το γεγονός ότι οι μεγάλοι «ευεργέτες» και «χορηγοί» από τον εφοπλιστικό και επιχειρηματικό χώρο ενδέχεται να αποσύρουν με τη σειρά τους την υποστήριξη τους, (ποιος θα ποντάρει σ’ένα σεσημασμένο, παράνομο και μισοπεθαμένο άλογο;)  καταλαβαίνει κανείς ότι η Χρυσή Αυγή έχει ήδη χρεοκοπήσει. Τουλάχιστον θα γλυτώσουμε από τις προπαγανδιστικές φιέστες μίσους όπου η νεοναζιστική συμμορία μοίραζε ρούχα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες», εξαγοράζοντας ουσιαστικά την ψήφο εξαθλιωμένων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Απάντηση