Η ΝΔ ανακαλύπτει «ΙSO ταξικότητας» της ΕΣΗΕΑ, κερδίζει ISO γκεμπελισμού

Δύο ειδών εφημερίδες ξεχωρίζει η ΕΣΗΕΑ, όπως υποστηρίζει η ΝΔ: τις «ταξικές» και τις «λοιπές». Ταξική η Aυγή,  ο Ριζοσπάστης, το Πριν και η Εποχή, ταξικό όμως και το Κέρδος και η Ναυτεμπορική. Μάλιστα ο δύο τελευταίες εφημερίδες σκέφτονται σοβαρά να μετονομαστούν σε «Ο Δαίμονας του Κέρδους» και «Ναυτεργατική»!

Χθες Κυριακή, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου αποφάσισε να δώσει σήμερα στους συναδέλφους που εργάζονται στις 11 εφημερίδες οι οποίες σεβάστηκαν το δικαίωμα στην απεργία την άδεια να εργαστούν για την έκδοση εν δυνάμει απεργιακών φύλλων. Η απόφαση αυτή αφορά τις εφημερίδες, με αλφαβητική σειρά: Αυγή, Δρόμος της Αριστεράς, Ριζοσπάστης, Ελευθεροτυπία, Εποχή, Πριν, Εφημερίδα των Συντακτών, Το Χωνί, Ελλάδα Αύριο, Κέρδος και Ναυτεμπορική.

Σύμφωνα με τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η απόφαση αυτή -την οποία αποδίδει αποκλειστικά της ΕΣΗΕΑ και όχι στις εννέα συνεργαζόμενες ενώσεις του Τύπου- ισοδυναμεί με διαχωρισμό των εφημερίδων σε «ταξικές» και «λοιπές». Επίσης το Γραφείο Τύπου της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η “δημοκρατία” των βολεμένων συνδικαλιστών δημοσιογράφων εκφράζεται με απειλές και τραμπουκισμούς κατά εργαζομένων, με σταλινικού τύπου ανακοινώσεις και με κριτήρια Τσαουσέσκου για την κυκλοφορία των εφημερίδων. (Γιατί ξέχασαν τα «κριτήρια Κιμ Ιλ Σουνγκ»; Γιατί δεν μιλάνε για ‘κριτήρια Γκέμπελς»; Γιατί οι φωστήρες της ΝΔ δεν έχουν μάθει καλά τη θεωρία των δύο άκρων;)

Πού να ξέρει ο απονήρευτος αναγνώστης της ανακοίνωσης της ΝΔ ότι οι μισές αριστερές εφημερίδες θεωρούν τις άλλες μισές αριστερές είτε οπορτουνιστικές είτε δογματικές και κυβερνητικο-αριστερές ή ψευδοαριστερές!

Η αποτυχία της απεργίας της πάλαι ποτέ ισχυρής ΕΣΗΕΑ με τις περισσότερες εφημερίδες του αστικού τύπου να κυκλοφορούν απεργοσπαστικά και τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες να δουλεύουν ώστε να είναι έτοιμες για κυκλοφορία στην περίπτωση λύσης της απεργίας, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών μέσων να την τσαλαπατάνε ή να αυτοεξαιρούνται οπωσδήποτε δημιουργεί προβληματισμούς για το μέλλον του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού όπως τον ξέραμε σε ένα κλάδο που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Αυτό ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την επικίνδυνη ακροδεξιά λογική της ΝΔ που τολμάει να μιλάει για απειλές και τραμπουκισμούς κατά εργαζομένων όταν η πολιτική της είναι που έχει οδηγήσει τους περισσότερους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, (και φυσικά όχι μόνο), στην ανεργία χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης και σε πρωτοφανή οικονομική εξαθλίωση.

 

Απάντηση