Κορυφώνεται σήμερα το φεστιβάλ των Αναιρέσεων

Πολύ συχνά χαρακτηρίζουμε «επιτυχημένη» μια δημόσια εκδήλωση μετά την ολοκλήρωσή της. Ωστόσο η γιορτή των Αναιρέσεων της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση μπορεί να διαβαστεί και αντίστροφα: δηλαδή δείχνει πόσο «αποτυχημένη» είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν πολλά κέντρα εξουσίας για να αποδείξουν ότι ο κομμουνισμός είναι υπόθεση του παρελθόντος ή των… γερόντων.

Πλημμύρισε λοιπόν από νεολαία η Γεωπονική. Και όχι νεολαία φαντεζί ή antifa και μόνο, αλλά από νεολαία λαϊκή, που πλήττεται άγρια από τις μνημονιακές πολιτικές και που έχει ερωτήματα και αγωνίες. Που οι ανησυχίες της εύκολα μπορούν να μετασχηματιστούν σε συνειδητό πολιτικό αγώνα.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι χιλιάδες νέοι που δίνουν το παρών στο φεστιβάλ έρχονται για τις συναυλίες. Στην πραγματικότητα έρχονται «και» για τις συναυλίες ή έρχονται για συναυλίες που δεν διεξάγονται στη γυάλα, σε ουδέτερο έδαφος αλλά συνδέονται έμμεσα ή άμμεσα με τα απελευθερωτικά οράματα που έχει ανάγκη η εποχή μας. Οράματα που δεν είναι πια ετοιμοπαράδοτα, αλλά τα ιχνηλατούμε, τα πλάθουμε με θεωρία και πράξη.

Ας μας επιτραπεί ωστόσο να επισημάνουμε την ευκαιρία να δεί κανείς σήμερα σε πολύ φθηνή τιμή το εξαιρετικό και ιδιαίτερα ανερχόμενο συγκρότημα The Last Internationale  Αν τους χάσετε θα πρέπει να κλείσετε μετά εισιτήρια για τη Lollapalooza!  (διαβάστε το αφιέρωμα του Μιχάλη Παπαμακάριου στο Περιοδικό)

 

 

 

 

Διαβάστε την παρουσίαση του σημερινού προγράμματος όπως παρουσιάζεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Πριν από την Ελένη Τριανταφυλλοπούλου:

 

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κεντρική πολιτική συζήτηση με τίτλο «Βάρκιζα Τέλος! Το μήνυμα του Άρη τότε και τώρα», με αφορμή το κλείσιμο των 70 χρόνων από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη. Ομιλητές θα είναι ο Κ. Παλούκης, ιστορικός, ο Πρ. Παπαστράτης,ομότιμος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Γ. Πετρόπουλος, δημοσιογράφος/ιστορικός, μέλος του Εργατικού Αγώνα και ο Α. Χάγιος Άγγελος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Αλλά και μουσικά το φετινό φεστιβάλ κλείνει ιδιαιτέρως δυνατά για την Αθήνα. Οι Αναιρέσεις παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους “Last Internationale” μία από τις σημαντικότερες νέες μπάντες του σύγχρονου πολιτικού ροκ. Στην ίδια σκηνή θα ανέβουν ακόμη οι Magic de Spel με τον Γιάννη Παλαμίδα, καθώς και το νέο ελπιδοφόρο γκρουπ NightKnight. Οι μουσικές προτάσεις δεν τελειώνουν ωστόσο εδώ… Η δεύτερη σκηνή θα φιλοξενεί για σήμερα το Φοίβο Δεληβοριά, αλλά και τους Χατζηφραγκέτα.

Το πολιτικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει για σήμερα την κεντρική πολιτική συζήτηση για το «Σύγχρονο Φασιστικό Φαινόμενο και τη δίκη της Χρυσής Αυγής.», με ομιλητές τους Α. Γαζάκη, εκπαιδευτικό, Κ. Γούση, μέλος του ΚΣ της νΚΑ και Θ. Καμπαγιάννη, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος της Χρυσής Αυγής. Πλούσιο και το πολιτιστικό σκέλος του φεστιβάλ στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, περιλαμβάνει για την τρίτη μέρα στη συμπρωτεύουσα τους Χαΐνηδες, τους Global, τους Meanwhile in Mexico, αλλά και ρεμπέτικό γλέντι με τη λαϊκή ορχήστρα «Από πριν και από μετά».

Απάντηση