Η τηλεόραση του παραλόγου: αναδρομικά δελτία καιρού

Εκτός από το θέατρο του παραλόγου, υπάρχει και η τηλεόραση του παραλόγου: το να ανοίγεις το δέκτη σου το πρωί της Δευτέρας και να μαθαίνεις από μια ενημερωτική εκπομπή τι καιρό θα κάνει την περασμένη Πέμπτη!

Αυτό συνέβη στη χθεσινή “Πρώτη γραμμή” του Σκάι, που προβλήθηκε σε επανάληψη όπως και άλλες ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού. Αντί όμως να μπουν στον κόπο να κάνουν ένα μοντάζ με τα “best of”, με αποσπάσματα από τις “καλύτερες” στιγμές της περασμένης εβδομάδας, έριξαν μέσα μια ολόκληρη παλιά εκπομπή αμάσητη, μαζί και το δελτίο καιρού… για χθες.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την ημέρα της απεργίας ήταν σαφής:

«Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές, που είναι εσωτερικές ή εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους, που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή».

Αν μια εφημερίδα κυκλοφορούσε στα περίπτερα την ημέρα της απεργίας με την ύλη της προηγούμενης εβδομάδας (π.χ., τα εφημερεύοντα φαρμακεία, το πρόγραμμα των κινηματογράφων κ.λπ.), θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι και θα μιλούσαμε για γελοιοποίηση του γραπτού Τύπου. Όταν αυτό συμβαίνει στην τηλεόραση, μπορούμε να μιλήσουμε για το σεβασμό στο δικαίωμα του τηλεθεατή για… μπαγιάτικη ενημέρωση;

Who wants yesterdays papers?

One thought on “Η τηλεόραση του παραλόγου: αναδρομικά δελτία καιρού

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: