Ποιος είναι αυτός ο Αμυράς;

Πολλές δεκαετίες πίσω γυρίζει ο πολιτικός πολιτισμός, λόγω της απίστευτης εκλογικής πίεσης που δέχεται η ΝΔ. Τελευταίος άσος στο μανίκι του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ ήταν ο Ιφικράτης Αμυράς, ένας παρολίγον πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν κατάφερε καν να μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Σε ένα οικιακό βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Ιφικράτης Αμυράς μιλά με πραγματικά παράξενο ύφος για «οργάνωση επαναστατικού στρατού», για «δημιουργία πολιτοφυλακών και τσάκισμα των δωσίλογων» αλλά και για «σαμποτάζ στα δίκτυα των ελληνόφωνων γκαουλάιτερ». Σεβαστές όλες οι απόψεις, όμως απο τον τρόπο που εκφέρονται ορισμένες καταλαβαίνει κανείς τη σοβαρότητα των φορέων τους.

Ο άνθρωπος αυτός μέσω του ΔΗΚΚΙ ζήτησε μια θέση στο ψηφοδέλτιο Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, αλλά κόπηκε. Όπως είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε σχετική αναφορά του στο Βήμα FM σήμερα το πρωί, «πήγε να τρυπώσει στα ψηφοδέλτια μέσω ΔΗΚΚΙ αλλά αφού καταλάβαμε ότι έλεγε παλαβομάρες, κόπηκε». Για «περίεργο και ιδιότυπο τύπο» που «εμφανίζεται και αυτοπροσδιορίζεται ως υποψήφιος» μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Και μόνο η ύπαρξη του βίντεο αυτού στο youtube όμως θεωρήθηκε βούτυρο στο ψωμί της εκστρατείας αρνητικής διαφήμισης που έχει εξαπολύσει η λεωφόρος Συγγρού: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, σε δημόσια παρέμβασή του ο κ. Ιφικράτης Αμυράς,  που υποτίθεται ότι διατηρεί προνομιακή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, «καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων». Και υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις τις αποσιωπά, αλλά δεν τις καταδικάζει. Τις υποθάλπει και τις ενθαρρύνει. Οι πολίτες όμως έχουν καταλάβει».
Ο Ιφικράτης στην Αθήνα του 4ου αιώνα π.Χ. ήταν στρατηγός, αλλά ο Ιφικράτης Αμυράς του ΔΗΚΚΙ ούτε ΕΠΟΠ δεν κατάφερε να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα ο πόλεμος λάσπης καλά κρατεί.

Αυτό που με άγαρμπο και αντιδεοντολογικό τρόπο η ΝΔ ήθελε να θίξει είναι το πλουραλιστικό σύμπαν των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, από το οποίο κανείς δεν ξέρει τι μπουμπούκι θα προκύψει. Η εκστρατεία περί Αμυρά ήταν ένα ολοφάνερο ψέμα, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι ανοιχτός σε αυτή την κριτική: Όπως έχει δημοσιοποιηθεί, οι λίστες των ψηφοδελτίων στις 17 Ιουνίου θα καταρτιστούν με βάση τη σταυροδοσία της 6ης Μαΐου. Σε μια υποσημείωση της απόφασης όμως, αναφέρεται ότι αν για κάποιο λόγο κάποιο πρόσωπο που βρίσκεται ή όχι σε εκλόγιμη θέση δηλώσει κώλυμα, τότε η συνιστώσα από την οποία προέρχεται θα αποφασίσει τον αντικαταστάτη.
Αυτή η «δημοκρατία της συνιστώσας» αφήνει φυσικά παράθυρο για νέους Ιφικράτες να παρεισφρήσουν στη Βουλή!

Δείτε το σχετικό βίντεο

One thought on “Ποιος είναι αυτός ο Αμυράς;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: