Άλλη για Κάννες τράβηξε και άλλος για Σικάγο

Παράξενες συμπτώσεις. Αυτή την εβδομάδα, έκανε το γύρο του κόσμου η φωτογραφία της Τζέιν Φόντα, με απάστραπτουσα τουαλέτα, μοντέλο Βερσάτσε, πάνω στο κόκκινο χαλί, την ημέρα έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. «Η πιο σέξι 74χρονη στον κόσμο», την αποκάλεσε η ”Daily Mail” (που μάλλον δεν ξέρει τη Ζωζώ Σαπουντζάκη).

Να σημειωθεί ότι διάσημη ηθοποιός είχε πάρει ενεργό μέρος στο αντιπολεμικό κίνημα και μάλιστα το 1972 είχε επισκεφθεί το Βόρειο Βιετνάμ –αν και το 1988 ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις νεανικές τρέλες της.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρώην σύζυγος της Φόντα, σύντροφός της στα χρόνια της αμφισβήτησης, ο Τομ Χέιντεν, βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο Σικάγο, όπου παίρνει ενεργό μέρος στις εκδηλώσεις της Αντισυνόδου για την Ειρήνη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

To Σικάγο δεν είναι μόνο η πόλη όπου έχτισε τη νομική και πολιτική του καριέρα ο Μπάρακ Ομπάμα. Είναι η πόλη των μεγάλων εργατικών αγώνων του 19ου αιώνα και 20ού αιώνα. Η πόλη των Μαύρων Πανθήρων και των μεγάλων διαδηλώσεων της δεκαετίας του ’60. Από τους «επώνυμους» πρωταγωνιστές του κινήματος του αντιπολεμικού και δημοκρατικού κινήματος του ’60, μόνο ένας, ο Τομ Χέιντεν, παραμένει πολιτικά ενεργός. Άλλοι πέθαναν, έχοντας προηγουμένως αλλάξει στρατόπεδο, όπως ο Τζακ Γουάινμπεργκ, στον οποίο αποδίδεται η φράση «Μην εμπιστεύεσαι κανέναν άνω των 30». Ο Γουάινμπεργκ, που από μαχητικός ακτιβιστής έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας, έκανε προφορική δήλωση μετανοίας υποστηρίζοντας ότι «η πραγματική αμερικανική επανάσταση είναι η δημιουργία πλούτου»…

Μια ταριχευμένη κούκλα η 74χρονη Τζέιν

Απάντηση