Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Κούρδους αγωνιστές και το λαό της Ροζάβα

Αύριο Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 6 μμ στα Προπύλαια

Κάλεσμα για την υπεράσπιση του δημοκρατικού συστήματος της Ροζάβα απευθύνει η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης σε Τουρκία και Κουρδιστάν (Αθήνα).  

Η συνέλευση καλεί όλο τον λαό για συμπαράσταση και αλληλεγγύη για να μην επαναληφθούν και στο Κομπανί τα εγκλήματα του Σενγκαλ. 

Αλληλεγγύη σε όλους του λαούς της περιοχής. Αλληλεγγύη στις γυναίκες και τους άντρες αγωνιστές της Ροζάβα (Κομπανί, Αφρίν και Τζιζίρε)
που πολεμάνε με το όπλο στο χέρι για γη και ελευθερία!

Αυτές εδώ οι γυναίκες βαστάνε στα χέρια τους όχι μόνο την γυναικεία, αλλά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Αυτές εδώ οι γυναίκες βαστάνε στα χέρια τους όχι μόνο την γυναικεία, αλλά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Να μην επαναληφθούν στο Κομπανί τα εγκλήματα του Σενγκαλ 

‘Αλλο ένα «ειδησεογραφικό ενδιαφέρον»   των διεθνών ΜΜΕ…‘Αλλος ένας πόλεμος που παρακολουθείται ζωντανά από τις τηλεοράσεις: «η αντίσταση του Κομπανί».

Πράγματι, το Κομπανί δέχεται την αντεπαναστατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Ό, τι γίνεται σήμερα στην πόλη αυτή, η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο και είναι ένα από τα τρία καντόνια της Ροζάβα, είναι ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία. Η Ροζάβα είναι μια αυτόνομη περιοχή στην οποία το κουρδικό έθνος είχε αρχίσει να οργανώνεται με άξονα τα εθνικά του αιτήματα, πριν από τον εμφύλιο πόλεμο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία. Η περιοχή αυτή   αποτελείται από τρία καντόνια: το Κομπανί, Αφρίν και Τζιζίρε.

Όταν μιλάμε για τη Συρία, μη σας παραξενεύει η λέξη «καντόνι». Η αυτόνομη περιοχή που οικοδομήθηκε από το κουρδικό έθνος οργανώθηκε σε «καντόνια». Εκεί έγινε   μια δημοκρατική επανάσταση για την οποία λίγα γνωρίζετε. Σε μια περιοχή που αιχμαλωτίζονται και πουλιούνται οι γυναίκες, οι ανταρτίνες της YPJ-Star, της γυναικείας κουρδικής αντάρτικης οργάνωσης, παίρνουν μέρος, με το όπλο στο χέρι, στην υπεράσπιση του λαού, όπως και   στην κεντρική κυβέρνηση, μαζί με άντρες του YPG, του κουρδικού στρατού της Ροζάβα. Ενώ στην ευρύτερη περιοχή κυριαρχούν οι εθνο-θρησκευτικές διαμάχες και δολοφονίες, στη Ροζάβα Κούρδοι, Άραβες, Αρμένιοι, Τουρκμένοι, Ασσύριοι ζούνε μαζί ειρηνικά και κυβερνούν από κοινού το καντόνι.

Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η δολοφονική συμμορία του Ισλαμικού Κράτους επιτίθεται στην περιοχή. Αλλά αυτό, μεταξύ των άλλων, εγκυμονεί τον κίνδυνο να επαναληφθούν στο Κομπανί τα εγκλήματα που έγιναν στο Σενγκάλ, όπως δολοφονίες αμάχων γυναικών και διαφόρων ειδών   βαρβαρότητες .

Να μην ξεχνάμε: το ΙΚ υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και άλλους ιμπεριαλιστές, όπως και από το τουρκικό κράτος,   για την ανατροπή του Άσαντ. Τώρα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για μια επέμβαση στη Συρία. Το ΙΚ, πριν να καταλάβει τις πετρελαϊκές πηγές στη Μοσούλη και να δολοφονεί τους λαούς, δεν ήταν στην επικαιρότητα. Τώρα, με την πολιτική που ακολουθεί, από τη μια νομιμοποιεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, και από την άλλη οργανώνει δολοφονίες ενάντια σε θρησκευτικές και εθνικές ομάδες, ενάντια σε γυναικόπαιδα .

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ…

ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…

Καλούμε όλο τον λαό, για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον λαό της Ροζάβα, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 6 μμ στα Προπύλαια.

ΑΘΗΝΑ –ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ)

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977239638

Απάντηση