Αλέξη θεέ, πάρε την ΕΕ!

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στα κόμματα σχετικά με τον ποιον θα προτείνουν για επόμενο Πρόεδρο της Κομισιόν (καθώς λήγει η θητεία του Μπαρόζο). Η συζήτηση αποκτά και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά φαίνεται ότι προσανατολίζεται να προτείνει τον Αλ. Τσίπρα!

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Γκ. Τσίμμερ δήλωσε ότι «αν η ΕΕΑ αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλ. Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός που άρχισε να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη».

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής συμμετείχε στην ανταλλαγή απόψεων που έγινε στο Εργαστήριο Αρχισυντακτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αυτή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανός, Μ. Σουλτς, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αυστριακός και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Οτμ. Κάρας, ο Πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χ. Σβόμποντα, ο Συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων Ντ. Κον Μπεντίτ.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο Χ. Σβόμποντα είπε ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός «γιατί αυτό το άτυπο μοντέλο, που λειτουργεί μέχρι σήμερα, δεν είναι πετυχημένο». Από την πλευρά του ο Ντ. Κον Μπεντίτ είπε ότι οι Πράσινοι καταθέσουν 2 υποψηφιότητες, ένα άνδρα και μία γυναίκα.

Αναδημοσίευση από το The Paper

Στη φωτογραφία: Γκαμπριέλλε Τσίμερ, Αλέξης Τσίπρας 27 Σεπτ. 2012

 

Απάντηση