Περί «συνισταμένης του Αλέξη» και Αριστερού Ρεύματος

   Την αντίδραση του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ προκάλεσε κείμενο του Άγγελου Κωβαίου με τίτλο η «συνισταμένη του Αλέξη»  που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής.   Το κείμενο αναφέρει ανώνυμες δηλώσεις κύκλων προσκείμενων στον Αλέξη Τσίπρα ότι «Εχουμε πλέον περάσει, και πιθανόν ανεπιστρεπτί, την εποχή όπου το Αριστερό Ρεύμα καθόριζε τα πάντα στο εσωτερικό του ΣΥΝ και έτσι επηρέαζε τη ρητορική και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμούν κάποιοι εξ αυτών και για τον λόγο αυτόν παραπέμπουν ακόμη και στις πρόσφατες τοποθετήσεις του κορυφαίου στελέχους του Αριστερού Ρεύματος κ. Π. Λαφαζάνη.     Ακόμα το κείμενο εκτιμά ότι σε πρώτο πλάνο πλέον μπαίνουν οι «πασοκογενείς» καθώς η ηγεσία του ΣΥΝ επιθυμεί τόσο να αποφύγει απόπειρες ελέγχου των διαδικασιών από συνιστώσες και παρακλάδια τους, όσο και για να εδραιώσει την εντύπωση ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μια διαδικασία γενικότερης διεύρυνσης.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο από τον ιστότοπο της iskra με τίτλο «Πως το Βήμα… βηματίζει στις σχέσεις ΣΥΝ και Αριστερού Ρεύματος»: 

«Είναι εντυπωσιακό ότι, ενώ ο κυρίαρχος τύπος συνήθως δεν διάκειται ιδιαίτερα φιλικά στον Αλέξη Τσίπρα, το συγκεκριμένο κείμενο μόνο που δεν χειροκροτεί την προσπάθεια για ένα νέο Κόμμα της Αριστεράς, την οποία χρεώνει προσωπικά στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν κρύβει την ικανοποίησή του γιατί «στελέχη περί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» (;) εκτιμούν ότι «Εχουμε πλέον περάσει, και πιθανόν ανεπιστρεπτί, την εποχή όπου το Αριστερό Ρεύμα καθόριζε τα πάντα στο εσωτερικό του ΣΥΝ και έτσι επηρέαζε τη ρητορική και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν ξέρουμε αν τέτοιου είδους δημοσιεύματα καθησυχάζουν ή ενισχύουν τους φόβους που θέλουν τις αριστερές δυνάμεις που προχωρούν σε μετασχηματισμούς των κομμάτων τους να οδηγούνται σε συντηρητικές μετατοπίσεις.

Ο χρόνος θα δείξει…»

 

Διαβάστε το κείμενο του Βήματος εδώ

 

Απάντηση