Αλαβάνος: Δεν θέτουμε όρους, είμαστε έτοιμοι για συμπόρευση.

     Πολύ σκληρή για να πεθάνει άδοξα εμφανίζεται η ιδέα της μετωπικής συμπόρευσης μεταξύ δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σχέδιο Β’, Ανασύνταξη κ.α) παρά την εμπλοκή που σημειώθηκε πριν δέκα μέρες. Ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στην Γραμματεία του Σχεδίου Β’ σήμερα Δευτέρα χαιρέτισε την πρωτοβουλία 20 αγωνιστών της Αριστεράς που επιμένουν στην προσπάθεια ενότητας σε ανατρεπτική κατεύθυνση.  Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’ τόνισε ότι δεν θέτει καμία προϋπόθεση, ούτε περιμένει από τις άλλες δυνάμεις να αλλάξουν τις απόψεις τους και δηλώνει έτοιμος για συμπόρευση.  Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

 Απόσπασμα από την παρέμβαση του Α. Αλαβάνου στην Γραμματεία του Σχεδίου Β, τη Δευτέρα 25.2

 

Η εμπλοκή στις συζητήσεις που είχαμε με άλλες οργανώσεις της αριστεράς, μπορεί να μη έγινε ευρύτερο πολιτικό θέμα, άγγιξε όμως βαθιά τον κόσμο της.

Έφερε απογοήτευση και θυμό σε όσες και όσους ελπίζουν σε μια δυναμική παρουσία της ριζοσπαστικής αριστεράς στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε. Χαιρεκακία σε αυτούς που τη βλέπουν ως εφιάλτη.

Εμείς είμαστε πεισμένοι ότι, σε περίπτωση που τελικά ευοδωθεί η προσπάθεια, τα σημερινά συναισθήματα θα μεταμορφωθούν σε ενθουσιασμό, αισιοδοξία, όραμα. Και το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας θα είναι πια δυνατό να αλλάξει.

Για αυτό καλωσορίζουμε και την πρωτοβουλία των είκοσι συντρόφων, παρά τον άδικο για το Σχέδιο Β ίσο καταλογισμό ευθυνών, που με λιτότητα και σαφήνεια εκθέτουν την αναγκαιότητα της συνάντησης και συνεργασίας των δυνάμεων που συνδέουν την επίλυση των ακραίων πια προβλημάτων του κόσμου της ανεργίας και της εργασίας με βαθιούς μετασχηματισμούς στη χώρα μας.

Το Σχέδιο Β συνεχίζει να είναι έτοιμο για την συμπόρευση. Όταν πριν δύο μήνες ξεκινούσαν οι συνεννοήσεις, γνωρίζαμε τις θέσεις των άλλων οργανώσεων, όπως και αυτές προφανώς τις δικές μας. Υπάρχει μια κρίσιμη μάζα κοινών απόψεων, ικανή να θεμελιώσει τη μετωπική συμπόρευση. Υπάρχουν και ουσιαστικές διαφορές, όχι μόνο σε θέσεις ή αναλύσεις, αλλά και στη γλώσσα και την κουλτούρα μας.

Δεν θεωρούμε ως προϋπόθεση για να συνεργασθούμε να αλλάξουν οι άλλοι τις απόψεις ή το λόγο τους, που γνωρίζαμε πολύ καλά πριν αρχίσουν οι συζητήσεις.

Το Σχέδιο Β δεν θέτει όρους. Είναι έτοιμο για τη συμπόρευση

Απάντηση