Παπαρήγα: Η εθνική ενότητα είναι μια απάτη

Πανό στην περυσινή παρέλαση της Κατερίνης

«Εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα. Η πάλη είναι ταξική» είπε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας για το νόημα της επανάστασης της 25ης Μαρτίου. Η γ.γ του ΚΚΕ καταδίκασε κάθε καπηλεία της επετείου από την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν.   Μετά τις συναντήσεις με τον Λουκά Παπαδήμο η Αλέκα επιβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν πολύ-πολύ σύντομα στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαϊου

Η γγ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι ως εθνική εορτή η 25η Μαρτίου έχει αλλοιωθεί προ πολλού διότι συνδέεται πάντα με την πολιτική κατάσταση του σήμερα αλλοιώνοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του αγώνα του 1821.

«Σήμερα εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να υπάρχει. Η πάλη είναι ταξική. Και επομένως κάθε καπηλία της 25ης Μαρτίου και από την κυβέρνηση και από τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν είναι καταδικαστέα», σημείωσε.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο να προκληθούν επεισόδια κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου, επανέλαβε τον κίνδυνο προβοκάτσιας καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο που ανεβαίνει το λαϊκό κίνημα. «Το κράτος, ή τμήματα του κράτους, δεν είναι έξω από τις προβοκάτσιες» και κάλεσε τους εργαζόμενους να τις βγάλουν έξω από το λαϊκό κίνημα.»

Ο καλύτερος ίσως τρόπος να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες στις παρελάσεις του λαού είναι το ΚΚΕ να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη μαζικοποίηση και ενίσχυση του ταξικού χαρακτήρα τους.

Απάντηση