Αλαβάνος: Κατεπειγόντως έξω από το ευρώ!

Τα ερωτήματα ενός «Σχεδίου Β» για την έξοδο της χώρας από την κρίση έθεσε με μια ενδιαφέρουσα ημερίδα του το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής το Σάββατο. Κύρια θεματική των συζητήσεων που έγιναν ήταν το ευρώ και η σημασία της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την κεντρική παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου ιδιαίτερη σημασία είχε αυτή των άμεσων αιτημάτων: «Η παύση πληρωμών για το δημόσιο χρέος και η αποχώρηση από το ευρώ, το «Σχέδιο Β» είναι κατεπείγοντα. Και είναι ένα δυσεπίλυτο αίνιγμα πώς και θα γίνει ταχύτατα και θα είμαστε στοιχειωδώς έτοιμοι για αυτό«, τόνισε χαρακτηριστικό ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα είπε πως «η τομή που υποστηρίζει το «Σχέδιο Β» δεν είναι νοσταλγία για τη δραχμή της ΕΡΕ και της Ένωσης Κέντρου, αλλά ανοικτή πρόταση για μια νέα ισότιμη ευρωπαϊκή οικονομική – και νομισματική – συνεργασία».

Το ίδιο το «σχέδιο Β» το χαρακτήρισε «τολμηρή κίνηση θετικού μετασχηματισμού της συμμετοχής μας στον παγκόσμιο καταμερισμό της εργασίας»  μια συζήτηση την οποίο «έχουν στρεβλώσει πλήρως οι Βρυξέλλες καταδικάζοντας μας στη μόνιμη θέση του φτωχού, του οφειλέτη, του επαίτη και μας παρουσιάζουν κι από πάνω σα ρεμάλια».

Ολόκληρο το γραπτό κείμενο της ομιλίας του Αλέκου Αλαβάνου [εδώ].

Απάντηση