Πανέτοιμος για ευρωεκλογές ακόμα και σήμερα δηλώνει ο Αλαβάνος

Για μια «μεγάλη συσπείρωση δυνάμεων» που ετοιμάζεται ενόψει ευρωεκλογών μίλησε ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Είμαστε έτοιμοι και σήμερα ακόμα εάν γίνονταν ευρωεκλογές. Για τις εθνικές εκλογές δεν πιστεύουμε ότι θα είμαστε γρήγορα έτοιμοι». Το ερώτημα πάντως παραμένει ποιο κόμμα θα είναι αυτό και ποιες οι συμμαχίες του, από τη στιγμή που το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ακόμη βρίσκεται σε μεταβατική κατάσταση, την ίδια στιγμή που οι κοντινές δυνάμεις, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε κοινή συνισταμένη για το περιεχόμενο μιας εκλογικής παρέμβασης.

Δημοσιογράφος: Είχατε πει ότι το επόμενο διάστημα θα είστε έτοιμος, να υπάρξει ένα κόμμα με μία εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα και αυτό το κόμμα θα παρουσιαστεί στις ευρωεκλογές… Προχωράει αυτή η προοπτική;

Α. Αλαβάνος: «Προχωράει και μάλιστα δεν μπορώ να μην πω ότι αρχίσαμε με δυσκολίες. Δεν αρχίσαμε τώρα, έχουμε αρχίσει εδώ και δύο χρόνια. Θα έλεγα όμως ότι τους τελευταίους μήνες το μήνυμά μας και η αποδοχή του από την κοινωνία αυξάνει με μεγάλη ταχύτητα… Δεν θέλουμε να κάνουμε ένα κόμμα με ιεραρχία. Προσπαθούμε να κάνουμε στην πραγματικότητα μία μεγάλη συσπείρωση δυνάμεων η οποία θα εκφραστεί μέσα από συνελεύσεις, πανελλαδικά, με έναν δημοκρατικό τρόπο. Θα περιλαμβάνει οργανώσεις της αριστεράς που υπάρχουν… Είμαστε έτοιμοι και σήμερα ακόμα εάν γίνονταν ευρωεκλογές. Για τις εθνικές εκλογές δεν πιστεύουμε ότι θα είμαστε γρήγορα έτοιμοι».

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι θα έχουμε εθνικές εκλογές πρόωρα;

Α. Αλαβάνος: «Πάντα θα υπάρχει αυτό το ερώτημα όσο δεν γίνονται. Με τέτοια ρευστότητα και με τέτοιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα, πάντα θα είναι ανοιχτό το θέμα των εθνικών εκλογών. Και να κάναμε εθνικές εκλογές σε έναν μήνα, την επόμενη ημέρα θα ξαναήταν ανοιχτό το θέμα πρόωρων εκλογών».

Για τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Αλέκος Αλαβάνος είπε:

«Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την γραμμή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι μπορούμε να καταργήσουμε το μνημόνιο εντός ευρωζώνης. Πραγματικά οι πολίτες και εγώ, εάν ήμουν σίγουρος ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από το μνημόνιο, να κρατήσουμε το ευρώ και να ανοίξουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, θα το λέγαμε αυτό. Αλλά, αυτή η δημιουργία αυταπάτης και καθήλωσης τελικά μιας μεγάλης προσπάθειας που έπρεπε να γίνει και μιας μεγάλης τομής, πιστεύω ότι επιβαρύνει εξαιρετικά την αξιωματική αντιπολίτευση».

 

Απάντηση