Αλαβάνος: Αναγκαίες οι εκλογές, όχι η συγκυβέρνηση

Νέα παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου προκάλεσε η διαρροή του διαλόγου που διεμείφθη μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και Αλ. Τσίπρα, όπου ο πρώτος φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να είπε στον δεύτερο ότι «έχεις μέντορα τον Αλαβάνο που διαφωνεί μαζί σου» σχετικά με το θέμα της κυβέρνησης.

Ο Αλέκος Αλαβάνος πριν από λίγα λεπτά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επανειλημμένα και δημόσια έχω εκφράσει τη άποψη ότι η αριστερά δεν πρέπει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τις δυνάμεις του μνημονίου κι ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες για να αποφασίσει ο λαός στο δίλημμα με σαφήνεια, υποστηρίζοντας εδώ πλήρως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Με αυτούς που διαφωνώ απόλυτα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο για την ευθύνη τους για την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας, αλλά και γιατί, για να στηρίξουν το μνημόνιο, εξαπολύουν μια πρωτοφανή εκστρατεία φόβου. Με τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς υπάρχει διαφορά εκτίμησης ότι απέναντι στον εκφοβισμό και την υστερία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το ευρώ, αλλά ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί από την αριστερά πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και ότι κανένα ευρώ δεν θα σταθεί εμπόδιο για τις υπαρξιακές πια ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που βρίσκεται σε απόγνωση«.

One thought on “Αλαβάνος: Αναγκαίες οι εκλογές, όχι η συγκυβέρνηση

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: