Αλέν Ντελόν: Αμετανόητος ακροδεξιός ο «δολοφόνος με το (κάποτε) αγγελικό πρόσωπο»

Ο Αλέν Ντελόν ποτέ δεν έκρυψε τις ακροδεξιές πεποιθήσεις του.  Το 2003 είχε δηλώσει ότι ο Λεπέν είναι φίλος του «εδώ και 30 χρόνια», όμως ο ίδιος παλιά ψήφιζε Ντε Γκολ και ποτέ δεν είχε ψηφίσει ακροδεξιά. (Φαίνεται όμως ότι για όλα υπάρχει κάποια αρχή.) Τότε είχε πει ότι κάποια πράγματα στο πρόγραμμα του Λεπέν του αρέσουν και κάποια άλλα όχι… Όμως και ο Λεπέν συμπαθεί τον Ντελόν. Μάλιστα, το 2010, σε βίντεο της ιστοσελίδας του Εθνικού Μετώπου, όπου ο Λεπέν συζητά με μπλόγκερ , όταν τον ρωτούν ποιος ηθοποιός θα ήθελε να τον υποδυθεί αν γυριζόταν μια ταινία για τη ζωή του, απαντά «ο Αλέν Ντελόν».

Σε συνέντευξη του  στο σημερινό φύλλο της ελβεικής  εφημερίδας «Matin», ο διάσημος ηθοποιός δηλώνει ότι «Το Εθνικό Μέτωπο είναι μια πολύ σημαντική παράταξη, την οποία στηρίζω 100%».

Μάλιστα πιστεύει ότι το ξενοφοβικό μόρφωμα σύντομα θα έρθει στην εξουσία: «Για χρόνια πατέρας και κόρη Λεπέν αγωνίζονταν για τις ιδέες τους, αλλά ήταν απομονωμένοι. Για πρώτη φορά δεν είναι μόνοι τους. Έχουν τους Γάλλους μαζί τους» .  «Ο κόσμος δεν αντέχει πια τα ίδια και τα ίδια, θέλει δράση, θέλει κάτι διαφορετικό» συμπληρώνει ο 77χρονος ηθοποιός που στις αρχές του περασμένου μήνα δήλωσε προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις ότι η «ομοφυλοφυλία είναι ενάντια στη φύση».

alainlepen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την περασμένη Κυριακή στην περιφέρεια του Μπρινιόλ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, το Εθνικό Μέτωπο επικράτησε στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών με το 40,4% των ψήφων.

Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση στη Γαλλία για τις ευρωεκλογές το Εθνικό Μέτωπο αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη με 24%…. Η κεντροδεξιά παίρνει 22%, οι «σοσιαλιστές» του Ολάντ 20%, το Αριστερό Μέτωπο 10% και το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα (NPA) 2%.

Ο οικονομολόγος και συγγραφέας Ζακ Αταλί, που υπήρξε σύμβουλος του Φρανσουά Μιτεράν, δήλωσε ότι το Εθνικό Μέτωπο είναι πλέον το πρώτο κόμμα της Γαλλίας και ο «μεσαίος» χώρος αναζητεί τρόπους ώστε να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς.  Οι κρίσιμες δημοτικές εκλογές στη χώρα  θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάρτιο και οι Ευρωεκλογές τον Μάιο.

 

Απάντηση