«Αντίο, Ακρόπολη…Γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει» ο τίτλος του Σπίγκελ

Καληνύχτα Ράιχσταγκ. Θα μας λείψετε και εμάς! 

Με τίτλο «Αντίο, Ακρόπολη» θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, γράφοντας στην πρώτη του σελίδα, γιατί η Ελλάδα τώρα πρέπει να φύγει από το ευρώ.

           Εδώ και καιρό ετοιμάζονται οι Γερμανοί ώστε να είναι μικρότερες οι αναταράξεις από την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.        

Στο εξώφυλλο του περιοδικού απεικονίζεται σε ερείπια η Ακρόπολη και δύο μεγαλύτεροι κίονες, πάνω στους οποίους έχει προσκρούσει και θρυμματιστεί το ευρώ

Το αφιέρωμα του περιοδικού στη νέα όξυνση της ελληνικής οικονομικής κρίσης αποτελείται από 12σέλιδο ένθετο με κύριο τίτλο «Αποχαιρετισμός στο ευρώ» και υπότιτλο «Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα. Η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση».

Το τεύχος ανατρέχει σε προηγούμενα αφιερώματα για την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση και γίνεται επισήμανση στην αλλαγή στάσης των συντακτών του Spiegel μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι οποίοι τώρα τάσσονται πλέον υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Αναφέρει μάλιστα το Plan B του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Στοιχεία απο το  in.gr

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει  εδώ και τρία χρόνια.   Όπως λέει και ο Ριζοσπάστης το χρέος το 2009 ήταν 298 δις ευρώ. Μέχρι το 2015 θα έχουμε πληρώσει 100 δις και το χρέος θα έχει εκτοξευτεί στα 400 δις ευρώ.   Το Spiegel συνεχίζει να παίζει παιχνίδια και να καλλιεργεί κλίμα.  Αυτό που τους τρομάζει περισσότερο είναι ότι η κοινωνικές αναταραχές και η ριζοσπαστικοποίηση του ελληνικού λαού θα μεταδοθεί σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι η εξαίρεση που ανατρέπει τον κανόνα και έρχεται η στιγμή που ακόμα και τα πειραματόζωα βγαίνουν από το κλουβιά τους.

Απάντηση