Ακροδεξιά κατρακύλα της ΝΔ: Η αναρχία είναι αδίκημα;

 «Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μαθήματα Δημοκρατίας και τις υποδείξεις στη Δικαιοσύνη για προστασία κατηγορουμένων για τρομοκρατία. Ας σεβαστεί, έστω και για μία φορά, τους θεσμούς και ας πάψει να υπερασπίζεται κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

Από πότε αποτελεί ασέβεια στους θεσμούς η υπεράσπιση αθώων μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου πολιτών ας μας το εξηγήσει το γραφείο της ΝΔ. Την αναφορά στην τρομοκρατία ας πούμε ότι την καταλαβαίνουμε.  Από πότε όμως υπάρχουν «κατηγορούμενοι για αναρχία»;  Η αναρχία είναι ένα ιδεολογικό ρεύμα και πολιτικό κίνημα που είτε μας εκφράζει, είτε όχι υπήρχε πολλά-πολλά χρόνια πριν τη Νέα Δημοκρατία και το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει και μετά το τέλος της!

Από πότε άραγε από τον αυτοπροσδιορισμό κάποιου ως αντιεξουσιαστής στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα; Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός  Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ότι δεν του αρέσουν οι καρέκλες και κατά βάθος είναι αντιεξουσιαστής!

Η ακροδεξιά ρητορική της ΝΔ  με μια έννοια δικαιώνει την επιχειρηματολογία των Α/Α ομάδων ότι «διώκεται γιατί είναι αναρχικός»:

«Την επόμενη φορά που ο κ. Τσίπρας θελήσει να “διαμαρτυρηθεί”, επειδή ο ελληνικός λαός τον έχει εντάξει στο ένα από τα δύο άκρα, ας διαβάσει την ανακοίνωση της νεολαίας του, η οποία υπερασπίζεται με σθένος τον “αγώνα” του συντρόφου της, κατά δήλωσή του, “αντιεξουσιαστή” και κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς”», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Λ. Συγγρού να σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Μόνο μία λέξη τους αρμόζει: Ντροπή!».

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η  παράνομη προσωρινή κράτησή του Κ. Σακκά είναι άλλη μια περίπτωση δικαστικής αυθαιρεσίας που τη ζοφερή αυτή περίοδο απολαμβάνει όχι μόνο της ανοχής, αλλά και της εγκρίσεως της παρά τo Σύνταγμα εφαρμοσμένης πολιτικής της κυβέρνησης» και καταλήγει: «Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος, την οποία δεν μπορεί να κατανοήσει η ακροδεξιά του κ. Σαμαρά».

Η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά:

«Γνωρίζαμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να σεβαστεί το δίκαιο αλλά και το σύνταγμα προκειμένου να περάσει τη μνημονιακή πολιτική. Είδαμε ότι είναι διατεθειμένη να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης και υιοθετήσει τις αντιλήψεις της ακροδεξιάς. Τώρα μαθαίνουμε ότι και οι δικαστικές αρχές ακολουθούν την κυβέρνηση σε αυτό το δρόμο του αυταρχισμού και της πλήρους καταπάτησης των δικαιωμάτων.

 Κατηγορούμενος, χωρίς κανένα στοιχείο για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» ο Κώστας Σακκάς κρατείται, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου «προσωρινά», από τις 4/12/10 μέχρι και σήμερα περίπου δηλαδή 2 έτη και 6 μήνες.

 Συγκεκριμένα με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στις 25 Απριλίου, η διαδοχικά δεύτερη προσωρινή κράτηση του Κώστα Σακκά παρατάθηκε μέχρι τη συμπλήρωση των δεκαοχτώ μηνών (πέρα από το ανώτατο όριο των δώδεκα μηνών). Στις 4 Ιούνη ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην απόφαση αυτή, που τον κρατάει παράνομα για ακόμα 6 μήνες.

 Η απόφαση του Συμβουλίου έχει μόνο σκοπό την εκδίκηση και τον εκφοβισμό. Στο δρόμο της εκτροπής που χαράσσει η κυβέρνηση, το δίκαιο της «έκτακτης ανάγκης» και του αυταρχισμού είναι διατεθειμένο να περάσει πάνω από τις ζωές των ανθρώπων, να τους φυλακίσει παράνομα, να τους εξαφανίσει προκειμένου να διδάξει σε μία ολόκληρη κοινωνία ότι πρέπει να σιωπά.

 Όσο όμως και αν προσπαθούν να διαχύσουν το φόβο, όσο και διευρύνουν την καταστολή και την αστυνομοκρατία, όσο και αν φτιάχνουν ποινικά μητρώα, πάντα θα υπάρχουν αγώνες που διατρανώνουν το αυτονόητο: Ενάντια στο σκοτάδι και τη μιζέρια η αξιοπρέπεια είναι μονόδρομος.

Η απεργία πείνας του Σακκά είναι ένας ακόμα τέτοιος αγώνας.

 Άμεση παύση της προφυλάκισης του Κώστα Σακκά!»

 

Απάντηση