Προεκλογική «κάθαρση»: Κυβέρνηση στο «χώμα» και ο Άκης στη φυλακή

Kάθαρση, η τελική πράξη της κυβέρνησης Παπαδήμου

Ο πιο αμαρτωλός πρώτος το λίθο βαλέτω

Μαζί τα φάγαμε...

Σήμερα ανακοινώνεται η ημερομηνία εκλογών και ικανοποιείται το λαϊκό αίτημα «να πάει και κάποιος φυλακή».  «Εκτόνωση» στο τετράγωνο….

Η στοχευόμενη και προεκλογική σύλληψη Τσοχατζόπουλου είναι μια κίνηση που φιλοδοξεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του σιλωάμ για Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπαδήμο και τους άλλους μνημονιακούς.  Κανένας πολιτικός δεν προσωποποιεί με μια έννοια την εικόνα της διαφθοράς των τελευταίων 30 ετών όσο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.  Ωστόσο αν πιστεύουν ότι με τη συμβολική σύλληψη του ‘Ακη την ημέρα ανακοίνωσης της ημερομηνίας εκλογών ξεπλένονται οι δικές τους αμαρτίες είναι γελασμένοι!

Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη στο σπίτι του το πρωϊ της Μεγάλης Τετάρτης μετά από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια η οποία ερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων με την αστεία κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και όχι για κατάχρηση των χρημάτων του ελληνικού λαού.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα. Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Το «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω» προφανώς  δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Όσο για το φούσκωμα του ελλείμματος, τη Ζίμενς, τις υποκλοπές, τις απαγωγές των Πακιστανών;  Σε μια εικοσαετία ίσως κάτι γίνει.

 

 

Απάντηση