Ακης: Μαζί με Σημίτη και Παπανδρέου τα… παραγγείλαμε

Τσοχατζόπουλος ζητεί την κλήση ΟΛΩΝ των μελών του ΚΥΣΕΑ

Την κλήση όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ του 2000 ζήτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος (μεταξύ των οποίων οι κ.κ Σημίτης και Παπανδρέου)

Την κλήση όλων των μελών του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) ζητά μέσω του δικηγόρου του, Λεωνίδα Κοτσαλή, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας πως για το θέμα της βασικής κατηγορίας των υποβρυχίων, απλώς εκτέλεσε εντολή της τότε επιτροπής στην οποία τότε πρόεδρος ήταν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και στην οποία συμμετείχε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Η ανακοίνωση της υπεράσπισης: «Η απόφαση για την αγορά των 4 υποβρυχίων ελήφθη το Φεβρουάριο του 2000 από το ΚΥΣΕΑ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το ΚΥΣΕΑ εξουσιοδότησε στη συνέχεια τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Άκη Τσοχατζόπουλο να υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση . Ζητήθηκε τόσο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής όσο και στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξετάσεως από την Εισαγγελία Αθηνών η κλήση των μελών της τότε συνθέσεως του ΚΥΣΕΑ προς παροχή εξηγήσεων. Το αίτημα και στις δύο περιπτώσεις δεν έγινε δεκτό.»

Προφητικό για άλλη μια φορά με διαφορετικό νόημα το «μαζί τα φάγαμε» του Θόδωρου Πάγκαλου.  Ο Άκης δεν είναι διατεθειμένος να παίξει το ρόλο του αμνού στην προεκλογική κολυμπήθρα του σιλωάμ αλλά να δείξει ότι αν κάποιος καταχράστηκε χρήματα δεν ήταν μόνος του.  Οι πασχαλινές προεκλογικές κροτίδες του συστήματος δεν αποκλείεται να σκάσουν στα μούτρα τους.

One thought on “Ακης: Μαζί με Σημίτη και Παπανδρέου τα… παραγγείλαμε

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: