Εγώ, εσύ και η ΑΔΕΔΥ μόνοι πάνω στη Γη

Ούτε ταινία του Αγγελόπουλου δεν θα μπορούσε με τόσο μουντά χρώματα να περιγράψει τον απόλυτο εκφυλισμό των εργατοπατέρων της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Τρίτη 14 Μαϊου, απεργία και συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια. Βροχή, δημοσιογράφοι, μερικοί εργαζόμενοι που πήγαν για να αποδοκιμάσουν την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και δύο τρομαγμένα στελέχη της ΑΔΕΔΥ που, βλέποντας το ομιχλώδες κλίμα, προτίμησαν την ασφάλεια ενός γειτονικού καφέ.

IMG_0869
Και η βρόχα έπεφτε ράιτ θρου, που λέει και ο Ζαμπέτας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για την «απονομιμοποίηση» της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στους εργαζόμενους. Άλλο όμως να το λες και άλλο να βλέπεις στην πράξη ότι ούτε πέντε (5) άτομα δεν βρέθηκαν για να στηρίξουν στους δρόμους το «απεργιακό» πυροτέχνημα της 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο.  Μια πικρή αλήθεια στο συνδικαλισμό είναι τα λεγόμενα «ψηφίσματα στα χαρτιά».  Είναι συχνή πρακτική μερικά εργατικά σωματεία να στηρίζουν μια κινητοποίηση δίνοντας μια τυπική έγκριση (συνήθως τηλεφωνικά) χωρίς αυτή να έχει κανένα αντίκρισμα στην πράξη, χωρίς να μεταφράζεται σε έμπρακτη στήριξη από τους εργαζόμενους του σωματείου.

(βιντεάκι του mao.gr)

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για απεργιακή συγκέντρωση της 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο είχε οριστεί στα Προπύλαια 10 π.μ το πρωί.  Ήταν στραβό το πολιτικό κλίμα και ο βροχερός καιρός δεν ήταν στο πλευρό των «εργατοπατέρων» της ΑΔΕΔΥ.   Τίποτα δεν έδειχνε ότι στο χώρο θα γίνει συγκέντρωση για …πανελλαδική απεργία. Μετά από λίγη ώρα στο χώρο έφτασε ένα άσπρο βαν με μικροφωνική εγκατάσταση και ένα πανό. Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ άφαντοι. Ούτε ένας. Το παρών έδωσαν –εκτός από εμάς-  μερικοί εργαζόμενοι από τη ΔΟΕ και το σωματείο των νοσοκομειακών που παραβρέθηκαν μόνο και μόνο για να ζητήσουν το λόγο και να καταγγείλουν «πρόσωπο με πρόσωπο» την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ για την απόφαση της να μη στηρίξει την απεργία της Παρασκευής όπως ζητούσαν οι καθηγητές. Οι υπόλοιποι ήταν δημοσιογράφοι που προσπαθούσαν να προφυλαχθούν από τη βροχή μιλώντας για απίστευτη κατάντια και πως «δεν έχει μεροκάματο σήμερα».  Οι εργαζόμενοι από τα πρωτοβάθμια σωματεία που περίμεναν να καταγγείλουν τους…αόρατους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, κατέφυγαν στη Στοά Κοραή για έναν καφέ στο χέρι.

Όσο πέρναγε η ώρα ο κόσμος που περνούσε και κοιτούσε με απορία δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κάποιοι ετοιμάζονται να κλείσουν το δρόμο. Ούτε η αστυνομία δεν τόλμησε να δώσει εκτίμηση αφού καμία απεργιακή συγκέντρωση δεν έγινε ουσιαστικά.  Δεν τόλμησαν καν να ανοίξουν το πανό της ΑΔΕΔΥ.

Μετά τη βροχή βγαίνουν τα σαλιγκάρια…

Μετά από αρκετή ώρα, λίγο μετά τις 11.00, τόλμησε και έκανε την εμφάνιση του ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αντώνης Αντωνάκος. Οι εκπαιδευτικοί μόλις τον αντίκρυσαν άρχισαν να τον «στολίζουν»! (το παρακάτω βίντεο από το Βαθύ Κόκκινο)

 

IMG_0870
Πρόκειται για αγωνιστές εκπαιδευτικούς και νοσοκομειακούς που κατέβηκαν να αποδοκιμάσουν τους εργατοπατέρες. Οι υπόλοιποι είναι δημοσιογράφοι. Άφαντοι οι εργατοπατέρες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ξεκλειδώνοντας" το μυστήριο του άσπρου βαν της ΑΔΕΔΥ
«Ξεκλειδώνοντας» το μυστήριο του άσπρου βαν της ΑΔΕΔΥ

 

 

 

 

 

 

 

Απάντηση