Πρεμιέρα για το 902.gr: Εθελοντισμός, κόμμα και φιλότιμο

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο φιλόδοξο ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ, 902.gr

«Οχι άλλος ένας, ένας άλλος σταθμός» και «γύρνα τη βελόνα λίγο πιο αριστερά» ήταν τα δύο κεντρικά διαφημιστικά σλόγκαν του ραδιοφωνικού 902 Αριστερά στα fm όταν έκανε πρεμιέρα πριν από 23 περίπου έτη.   Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε το μουσικό σήμα του σταθμού που δημιούργησε η Ελένη Καραϊνδρου και που μετά από δύο δεκαετίες παραμένει το πιο όμορφο σήμα στα fm. (το ζήτησε..πίσω μετά τη διάσπαση το ’91 αλλά ποτέ δεν το πήρε).

Κατά τα άλλα ο 902 του Παύλου Τσίμα, ο 902 του σκανδάλου του γιουγκοσλάβικου καλαμποκιού και του ειδικού δικαστηρίου ήταν αρκετά δεξιός -για τα σημερινά δεδομένα- αλλά επιδείκνυε έναν στοιχειώδη δημοκρατικούτσικο πλουραλισμό (που επεκτεινόταν στο αστικό μπλοκ αλλά όχι στους διαφωνούντες με την τότε συγκυβέρνηση φυσικά).

Το σημερινό 902.gr μας πληροφορεί ότι έχει τη δύναμη της εθελοντικής προσφοράς και το μεράκι των μελών της ΚΝΕ, αλλά η δουλειά κάθε άλλο παρά ερασιτεχνική είναι.

Ενα μαχητικό πόρταλ -που δεν είναι όργανο και γράφεται από νεολαίους- δεν μπορεί πάντως να έχει μοναδική φιλοδοξία του να εκφυλιστεί σε εσωτερικό δελτίο του Περισσού και να προβάλλει σχεδόν αποκλειστικά τη δραστηριότητα του κόμματος λες και δεν υπάρχει ζωή εκτός Περισσού. Η γραμμή του κόμματος και η κομμουνιστική ιδεολογία και ο επαναστατικός πολιτισμός πρέπει να διαπερνάει όλα τα κείμενα και φυσικά να προβάλει τις θέσεις του κόμματος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται δύο στα τρία κείμενα  να είναι για το ΚΚΕ.   Το οπαδιλίκι, η αποθέωση της αυτοαναφορικότητας και της στενής λογικής της κομματικής ιδιοκτησίας είναι παράγοντες εκφυλισμού και όχι προωθητική δύναμη.  Και αυτές οι αδυναμίες δεν αποτελούν μονοπώλιο του ΚΚΕ.

 

 

Απάντηση