Έτοιμο την Παρασκευή το πόρταλ του ΚΚΕ

Δυναμική είσοδο στη διαδικτυακή ενημέρωση κάνει το ΚΚΕ, με το πόρταλ του www.902.gr να «εκπέμπει» για πρώτη μέρα την παραμονή του Πολυτεχνείου, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου. Το ηλεκτρονικό come back του Περισσού που ξεκίνησε με τη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την κατάργηση του Μνημονίου, ίσως είναι και μια απάντηση στην αυξανόμενη επιρροή του αντίστοιχου μέσου που εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ, το left.gr, σίγουρα όμως είναι κάτι που έλειπε από το ελληνικό διαδίκτυο, στο βαθμό που η ιστοσελίδα του Ριζοσπάστη ήταν μάλλον απαρχαιωμένη και οι απόψεις του ΚΚΕ διακινούνται πλημμελώς στο διαδίκτυο σήμερα.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το νέο πόρταλ θα περιέχει καθημερινή και συνεχή ειδησεογραφία, κείμενα, ανταποκρίσεις, σχολιασμό, φωτορεπορτάζ, βίντεο και ζωντανές μεταδόσεις. Όπως τονίζει το γραφείο τύπου της Κεντρικής Επιτροπής, «στόχος του “902.gr” είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση των εργαζομένων και της νεολαίας: με την αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα των καθημερινών πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, με την προβολή των εργατικών, λαϊκών αγώνων, με την προβολή και την εκλαΐκευση της πολιτικής του ΚΚΕ, των θέσεων, των προτάσεων και της δράσης του, σε κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής«.

Να σημειώσουμε πάντως ότι για να γίνει το βήμα αυτό «θυσιάστηκε» μια τηλεοπτική συχνότητα και ένα ολόκληρο κανάλι, η τηλεόραση του 902. Τα εγκαίνια του κόκκινου ειδησεογραφικού πόρταλ είναι λοιπόν πλευρά της κρίσης του Τύπου (που δεν άφησε τον κομματικό Τύπο ανεπηρέαστο) ιδίως στο βαθμό που όπως τονίζεται, η λειτουργία της ιστοσελίδας θα βασίζεται «στο μεράκι και την εθελοντική δουλειά» των μελών και των φίλων του κόμματος.

Μένει να αποδειχτεί πάντως αν η ενημερωτική ιστοσελίδα του Περισσού θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, όπως θα όφειλαν όλα τα νέα μέσα, αν θα έχει σύνδεση τουλάχιστον με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter και facebook) σπάζοντας ένα ακόμη «άβατο» και το κυριότερο, αν θα ξεφύγει από τα κομματικά στεγανά για να εκφράσει ή να επικοινωνήσει με την αγωνία ενός μεγάλου κομματιού εργαζομένων και νέων που προσεγγίζουν τις ανατρεπτικές πολιτικές ιδέες κρατώντας όμως και τις προσωπικές τους απόψεις.

Απάντηση