Μοναδικό ρεκόρ: Ο βουλευτής που άλλαξε οκτώ κόμματα σε δεκαέξι χρόνια

Μάλλον πρέπει να υπάρξει ένα όριο στον αριθμό των κομμάτων που μπορεί να αλλάξει κάποιος σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.  Σύμφωνα με δημοσίευμα του newpost.gr o εκλεγμένος, από τις κάλπες της 6ης Μαΐου, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην Α΄ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης κατέχει ένα ιδιότυπο ρεκόρ: έχει περάσει από οκτώ (8) συνολικά κόμματα τα τελευταία 16 χρόνια μέχρι να καταφέρει τελικά να εκλεγεί βουλευτής.   Η ιστοσελίδα αποδίδει στον δημοσιογράφο  τον τίτλο του  μεγαλύτερου «κωλοτούμπα» της ελληνικής πολιτικής σκηνής , γεγονός που αποκαλύπτει, πάντα σύμφωνα με το μπλογκ, τον διακαή του πόθο για μια βουλευτική έδρα.   Το ρεκόρ του πάντως μάλλον δεν θα μείνει για πολύ καιρό ασφαλές στο νέο ρευστό τοπίο κατάρρευσης του πολιτικού σκηνικού και κονιορτοποίησης των διαχωριστικών γραμμών.  Τον απειλεί μεταξύ  άλλων και ο  Κώστας Κιλτίδης που μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο άλλαξε τέσσερα κόμματα.

Αναλυτικά σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Αβραμίδης:
Το 1996 εκλέγεται Β’ επιλαχών βουλευτής με τοΔΗΚΚΙ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το 1998 μεταπηδά στο ΠΑΣΟΚ και θέτει υποψηφιότητα με τον τότε Νομάρχη Κ. Παπαδόπουλο. Στη συνέχεια στηρίζει τον υποψήφιο, τότε, Νομάρχη της ΝΔ, Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον οποίο η γυναίκα του κατεβαίνει υποψήφια.

Μετά, «κάνει μία στάση» στο κόμμα του Στέλιου Παπαθεμελή για να συστρατευτεί στην πορεία και με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, στον τότε Δήμο Πολίχνης, Κ. Θεοδωρίδη. Το 2010 επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία και κατεβαίνει ο ίδιος υποψήφιος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τότε, μάλιστα, είχε δημιουργηθεί μεγάλο θέμα στη Θεσσαλονίκη καθώς αποκαλύφθηκε πως ο κ. Αβραμίδης ουδέποτε υπήρξε μέλος της ΕΔΗΠΗΤ όπως ισχυριζόταν. Μάλιστα η ίδια η ΕΔΗΠΗΤ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατέρριπτε τους ισχυρισμούς του.

Λίγο καιρό αργότερα βρίσκεται στο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά από όπου θα φύγει στη συνέχεια και θα βρεθεί να συνομιλεί με τους ανθρώπους του Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά Θεσσαλονίκης. Δεν τα βρίσκει μαζί τους και έτσι στις 21 Μαρτίου του 2012 ιδρύει το κόμμα των ανέργων. 

Λίγους μήνες αργότερα φεύγει από το κόμμα- που ο ίδιος ίδρυσε, και καταλήγει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους οποίους κατάφερε τελικά να εκλεγεί.

Φήμες  ακόμα τον θέλουν να έχει συνομιλήσει και με την Ντόρα Μπακογιάννη- προ Σαμαρά εποχής, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται…

One thought on “Μοναδικό ρεκόρ: Ο βουλευτής που άλλαξε οκτώ κόμματα σε δεκαέξι χρόνια

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: