8 Μάρτη: Ημέρα Μνήμης, Έγερσης, Αλληλεγγύης και Αγώνα

8 Μάρτη 2017 : η Οικουμενικότητα των Αγώνων, Ελπίδα για ανατροπή της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της πατριαρχίας, του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

8 Μάρτη 2017 : ημέρα Μνήμης, Έγερσης, Αλληλεγγύης και Αγώνα.

Οι «θεσμοί» σε ατέρμονες και άχρηστες συζητήσεις επαναδιατυπώνουν τις ίδιες θέσεις για τα ίδια προβλήματα. Αδυνατούν να χαράξουν πολιτικές, να δρομολογήσουν λύσεις, ν’ αντιμετωπίσουν τους δείκτες βίας-φτώχειας-εξοστρακισμού των Γυναικών.

Χρησιμοποιούν τις Γυναίκες ως προσοδοφόρο επάγγελμα. Όλες οι Γυναίκες στον πλανήτη αμφισβητούν «πολιτικές» χωρίς τις ίδιες, αλλά κυρίως, πολιτικές που δεν στοχεύουν στην ανατροπή του ταξικού και πατριαρχικού συστήματος που διαιωνίζει τις αιτίες της εκμετάλλευσης και της ανισότητας.

Τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται για την εξάλειψη της φτώχειας, την προστασία κοριτσιών, εξανεμίζονται κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Η δημοκρατία και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πυρ το εξώτερον.

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1948 κατάντησε κουρελόχαρτο από τους διαχειριστές.

Για την Ειρήνη και την Ασφάλεια ούτε συζήτηση. Εκατομμύρια θύματα πολέμων, βιασμένες, απελπισμένες Γυναίκες αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε θάλασσες και ωκεανούς. Οι συμφωνίες «ειρήνης» είναι ο επόμενος πόλεμος.

Χώρες εξαφανίζονται, αυτόχθονες πληθυσμοί εκατομμυρίων ανθρώπων δολοφονούνται.

Τοξικά απόβλητα, αποψίλωση δασών, μολυσμένα νερά και αέρας, πυρηνικά όπλα, εξάπλωση επιδημιών: αυτό είναι το τίμημα της οικονομικής ανάπτυξης, όπως αυτή καθορίζεται από το διεθνές κεφάλαιο.

Τα περί αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, προώθησης των δικαιωμάτων των Γυναικών, αντιμετώπισης εκατομμυρίων λιμοκτονούντων, καταπολέμησης της πείνας, εργασιακών δικαιωμάτων…, με ψέματα επιχειρούν να εξαπατήσουν και να παραπλανήσουν.

Εμάς τις Γυναίκες δεν μπορούν να μας παραπλανήσουν. Ψεύτικες ελπίδες δεν τρέφουμε.

Ζυγιαζόμαστε με την ιστορία, αποκτούμε νέες δυναμικές. Το μέλλον της απελευθέρωσης είναι ένας πολυεπίπεδος αγώνας. Σε κανένα δεν χαριζόμαστε.

Η δύναμη των αγωνιζομένων Γυναικών είναι η παρουσία μας όπου δει.

Χθες – σήμερα – αύριο.

Η Οικουμενικότητα των Αγώνων, Ελπίδα για ανατροπή

8 Μάρτη 2017
Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών

 

Απάντηση