Πως οι «επτά Κυριακές ανοιχτά το χρόνο» έγιναν 52….

Πως κάνετε μωρέ έτσι για επτά Κυριακές το χρόνο μας έλεγαν. Πολύ γρήγορα όμως οι επτά Κυριακές στις οποίες θα παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα (στην Ανατολική Αττική σε πρώτη φάση) έγιναν 52 (!)…

«Επιτρέπουμε την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και όλες τις άλλες  Κυριακές πέραν των επτά εκ του νόμου καθοριζομένων στις περιοχές που αναφέρονται στην παρ.7 του σκεπτικού της παρούσας απόφασης, υπό τις εξαιρέσεις που ρητά ορίζονται από την παρ. 2 περιπτώσεις α΄, β΄ και γ΄ του αρθρ. 16 του Ν. 4177/2013″.

Αυτό ορίζει η απόφαση που έλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα, ύστερα από μία τυπική σειρά συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς (εμπορικούς συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς, εργαζομένους, Δήμους). Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, πέραν των τουριστικών περιοχών που ήταν ανοιχτά τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου, εφεξής θα μείνουν και τα καταστήματα στην ενδοχώρα με το σκεπτικό πως τις Κυριακές αυξάνεται η επισκεψιμότητα, λόγω της δεύτερης παραθεριστικής κατοικίας.

Για τη λήψη της απόφασης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  προβάλλεται ως αιτιολογία ότι κάποιες περιοχές των Δήμων Αν. Αττικής έχουν ανακηρυχθεί ως τουριστικές περιοχές ενώ οι υπόλοιπες παράκτιες Δημοτικές Κοινότητες παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση και επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η επέκταση της λογικής τους μπορεί να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε τουριστική ζώνη -αν κρίνουν αναγκαίο-  προκειμένου να «απελευθερωθεί» το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

 

Διαβάστε ακόμα πως στη Δανία ένα χρόνο μετά την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας έκλεισαν χιλιάδες μικρομάγαζα

 

 

 

Απάντηση