50.000 βολτ για τον τυφλό σαμουράι!

 Αστυνομιικοί χτύπησαν έναν 61χρονο τυφλό στην πλάτη με όπλο τέιζερ των 50.000 βολτ επειδή νόμισαν ότι το άσπρο μπαστούνι του ήταν…. σπαθί σαμουράι.

Το εξωφρενικό αυτό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στο Τσόρλι του Λάνκσιρ. Η αστυνομία είχε λάβει μια ειδοποίηση ότι στην περιοχή τριγύριζε ένας τύπος οπλισμένος με σπαθί και όταν είδαν τον τυφλό, νόμισαν ότι βρήκαν τον ύποπτο. Στην αρχή ο τυφλός, ονόματι Κόλιν Φάρμερ, νόμισε ότι του την είχα πέσει κάποιοι χούλιγκαν. «Δεν είχα καν καταλάβει ότι ήμουν περικυκλωμένος από αστυνομικούς», λέει. «Άκουσα κάποιον να φωνάζει, αλλά νόμισα ότι φώναζαν σε κάποιους άλλους, όχι σε μένα».

Ο Φάρμερ, που έχει υποστεί δύο εμφράγματα και την άνοιξη νοσηλεύτηκε δύο μήνες σε νοσοκομείο, σωριάστηκε στο έδαφος και νόμισε ότι έφτασε η τελευταία του ώρα, ενώ αρχικά δεν κατάλαβε τι ήταν αυτό που τον χτύπησε. Προσπάθησε να εξηγήσει στους επιτιθέμενους ότι ήταν τυφλός, αλλά εκείνοι τον ανάγκασαν να γυρίσει μπρούμυτα και του πέρασαν χειροπέδες –οι μώλωπες στα χέρια του δείχνουν τη βιαιότητα των αστυνομικών.

«Ήταν σαν να ζούσα σε έναν εφιάλτη», λέει. «Περπατώ αργά σαν σαλιγκάρι, δεν θα τους ήταν δύσκολο να με προσπεράσουν, είτε με τα πόδια είτε με το περιπολικό, και να μου πουν να ρίξω το όπλο μου».

Όταν κατάλαβαν την τραγική γκάφα τους, ήταν πια αργά. Ευτυχώς, ο Φάρμερ επέζησε, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η χρήση τέιζερ έχει αποδειχτεί θανατηφόρα…

 

Δείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική αφήγηση του Φάρμερ στην εφημερίδα «Γκάρντιαν».

 

Κατά σατανική σύμπτωση, πισώπλατη επίθεση με τέιζερ, δέχτηκε ένας από τους 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής πορείας που βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ, όπως αποκάλυψε η ίδια βρετανική εφημερίδα. «Μόλις δέχτηκε την ηλεκτρική εκκένωση, τα πόδια μου παρέλυσαν κι έπεσα κάτω», λέει ο διαδηλωτής και η δημοσιογράφος  προσθέτει ότι τα σημάδια από το κάψιμο είναι ακόμα ορατά στην πλάτη του.

Απάντηση