Διαθέσιμο στην Ελλάδα, (αλλά δέκα φορές πιο ακριβό από το πετρέλαιο), το ασύρματο δίκτυο τέταρτης γενιάς (4G)

(σημείωση: Η υπηρεσία διατίθεται χωρίς την κοπέλα στη φωτογραφία)

Ποιο πετρέλαιο; Εδώ μπορείς να «κάψεις» 50 ευρώ σε 10 λεπτά!

Δεν υπάρχει πιο γρήγορο, δεν υπάρχει πιο ακριβό και υπερκοστολογημένο

 

Όπως μας γνωστοποίησαν η Ελλάδα ανήκει επιτέλους πλέον στο σούπερ-ντούπερ κλαμπ των χωρών που διαθέτουν το πρωτοποριακό δίκτυο LTE 4g τεχνολογίας.

 

Το νέο δίκτυο με απλά λόγια προσφέρει -θεωρητικά- στο κινητό σου τηλέφωνο και άλλες φορητές συσκευές έως και πενταπλάσιες ταχύτητες από εκείνες που σήμερα έχουμε στα σπίτια μας μέσω της τεχνολογίας ADSL.  Οι πραγματικές ταχύτητες φυσικά δεν έχουν σχέση με τις ονομαστικές, εδώ στι μισές περιοχές της χώρας δεν έχεις πρόσβαση στο δίκτυο 3ης γενιάς.

 

Όπως διαφημίζει η Cosmote στην ιστοσελίδα της: «Οι ταχύτητες είναι τέτοιες, που κατά μέσο όρο, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν μια ταινία HD μόλις σε 2-3 λεπτά!»

 

Αυτό που δεν λέει είναι ότι με 50 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) μηνιαία συνδρομή για μόλις 20 gb δεδομένων,  μπορείς να ξοδέψεις όλο τον όγκο δεδομένων σου σε ένα δεκάλεπτο! Στην τελική με αυτές τις ληστρικές τιμές ακόμα και πειρατικά να κατεβάσεις τις ταινίες σου βγαίνει πιο φτηνά να αγοράσεις νόμιμα τις ταινίες σε blu-ray από κάποιο κατάστημα (αν βρεις ακόμα κάποιο που να πουλάει) .

 

 

 

Η τεχνολογία είναι προς το παρόν πανάκριβη, ασύμφορη και απευθύνεται σε ένα πολύ-πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού μέχρι στιγμής.  Μόνο μια-δύο συσκευές που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά υποστηρίζουν άλλωστε την τεχνολογία 4g.

Σε κάθε περίπτωση σε μια Ελλάδα που τα περισσότερα νοικοκυριά ακόμα δεν τολμούν να βάλουν πετρέλαιο, η διάθεση υπηρεσιών σε τέτοιες τιμές είναι μάλλον προκλητική.

 

Οι τιμές θα μειωθούν οπωσδήποτε την επόμενη διετία και ίσως σε κάποιο διάστημα να καταστούν προσιτές στο μέοσο καταναλωτή (όπως είναι σήμερα οι ταχύτητες 3g με 3 ευρώ/το μήνα) αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο θα αργήσει.

 

Απάντηση