Ακούστε το νορβηγικό τραγούδι που προκαλεί αλλεργία στους νεοναζί (βίντεο)

Πάνω από 40.000 Νορβηγοί τραγούδησαν έξω από τα δικαστήρια του Όσλο «τα παιδιά του Ουράνιου Τόξου. Το τραγούδι που μισεί θανάσιμα ο νεοναζί μακελάρης Άντερς Μπρέιβικ.

Ο υπεύθυνος για τη δολοφονία 77 ατόμων στο Όσλο και στο νησί Ουτάγια πέρυσι το καλοκαίρι, δήλωσε στο δικαστήριο ότι μισεί το τραγούδι «Παιδιά του Ουράνιου Τόξου», διότι ο συνθέτης του (και ερμηνευτής του, ονόματι Λίλεμπγερν Νίλσεν) είναι μαρξιστής και το τραγούδι όργανο «μαρξιστικής πλύσης εγκεφάλου».  Στόχος των διαδηλωτών να δείξουν στον Μπρέιβικ ότι η προπαγάνδα του μίσους ηττήθηκε. Εύστοχο πάντως το σχόλιο του  @DimMarg  «Οι Νορβηγοί, λέει, εκδικήθηκαν τον Μπρέιβικ τραγουδώντας ένα παιδικό τραγούδι που μισεί. Επόμενο βήμα είναι να του κρύψουν τοπαγουρίνο του;»

Το νορβηγικό τραγούδι είναι διασκευή του «My Rainbow Race» του Πιτ Σίγγερ. «Μαζί θα ζήσουμε, κάθε αδελφός και αδελφή, εγγονοί του ουράνιου τόξου και μιας εύφορης γης», είναι τα λόγια του ρεφρέν.

Η δίκη του Μπρέβικ συνεχίζεται σήμερα για ένατη ημέρα με τις καταθέσεις επιζώντων της βομβιστικής επίθεσης εναντίον της έδρας της κυβέρνησης στο κέντρο του Οσλο.

One thought on “Ακούστε το νορβηγικό τραγούδι που προκαλεί αλλεργία στους νεοναζί (βίντεο)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: