Αγωνιστική ρελάνς του ΠΑΜΕ: 24ωρη στο Δημόσιο απάντηση στην επιστράτευση

Πετάει το γάντι στους επικριτές αλλά είναι αρκετό; 

Το ΠΑΜΕ καλεί την ΟΛΜΕ να κηρύξει 24ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ για την αμέσως επόμενη μέρα της επιστράτευσης.

Παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους, να κατεβούν στους δρόμους και  τα συνδικάτα να οργανώσουν σε όλη την Ελλάδα μαζικά συλλαλητήρια καταδίκης του αυταρχισμού και της επιστράτευσης.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε πως θα απαντήσουν στην πρόταση οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις αλλά και το πως αυτή η πρόταση μπορεί να συνδυαστεί με αγωνιστική κλιμάκωση πέρα από μια 24ωρη. Σε κάθε πρόταση πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που δείχνει ότι η συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ έχει γρήγορα αντανακλαστικά.

Αναλυτικά η πρόταση του ΠΑΜΕ:

 «Στην επιστράτευση της κυβέρνησης να απαντήσουμε τώρα με απεργία! Όλοι στους δρόμους!», τονίζουν οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, στην πρότασή τους προς τα Διοικητικά Συμβούλια των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων, αλλά και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίζει: «Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες! Η κυβέρνηση προχωρά προς την επιστράτευση των εκπαιδευτικών χωρίς ωστόσο να την ανακοινώσει επίσημα.

Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής απάντησης όλων των εργαζομένων, όλου του λαϊκού κινήματος.

Καλούμε την ΟΛΜΕ, με την ανακοίνωση της επιστράτευσης να κηρύξει 24ωρη απεργία για την αμέσως επόμενη μέρα και την ΑΔΕΔΥ για την ίδια μέρα να κηρύξει 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να κατεβούν στους δρόμους και  τα συνδικάτα να οργανώσουν σε όλη την Ελλάδα μαζικά συλλαλητήρια καταδίκης του αυταρχισμού και της επιστράτευσης.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, παρά και ενάντια στην επιστράτευση να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες Γενικές τους Συνελεύσεις και να τις μετατρέψουν σε άμεση απεργιακή απάντηση ενάντια στην επιστράτευση, στις φοβέρες και την τρομοκρατία της κυβέρνησης».

Απάντηση