11 Απριλίου 2013 το συνέδριο του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε συνεδρίασή της αποφάσισε ότι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2013. Το πολυαναμενόμενο συνέδριο που από πολλούς χαρακτηρίζεται συνέδριο μετάβασης, καθώς πιθανότατα θα εκλέξει νέο γενικό γραμματέα, έχει επισήμως δύο θέματα:
1. Έκθεση δράσης της ΚΕ από το 18ο έως το 19ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ό Συνέδριο. – Πρόγραμμα του ΚΚΕ. – Καταστατικό του ΚΚΕ.
2. Εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Η ανακοίνωση του Συνεδρίου δίνει το έναυσμα και για την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία, καθώς αυτό το περίπου 5μηνο είναι το μόνο διάστημα κατά το οποίο στις στήλες του Ριζοσπάστη και πλέον του πόρταλ 902.gr θα δει κανείς να δημοσιοποιείται όλη η βεντάλια απόψεων και αποχρώσεων, διαφωνιών και διαφοροποιήσεων που μέχρι τώρα παρέμεναν εντός κομματικών γραφείων.

Φυσικά, ξεκινά και η ονοματολογία για το πρόσωπο που θα διαδεχτεί όπως όλα δείχνουν την Αλέκα Παπαρήγα στο τιμόνι του κόμματος. Πολλά μέσα (όπως το Βήμα) έχουν ξεκινήσει ένα όργιο δημοσίευσης ανεπιβεβαίωτων φημών απλώς προς άγρα αναγωστών, χωρίς πραγματικό ρεπορτάζ. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι που παρακολουθούν τον Περισσό, μια τέτοιου είδους «διαρροή» σε ανώτατο επίπεδο είναι αδιανόητη σε καιρό ομαλής εσωκομματικής λειτουργίας, όπως αυτή που διανύουμε. Το μόνο βέβαιο είναι πως σε περίπτωση εκλογής νέου γραμματέα, το πρόσωπο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην τρέχουσα Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, καθώς πιθανή διαρχία τύπου ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας-Αλαβάνος) είναι κάτι που αποκλείουν στον Περισσό.

Απάντηση