Ριζοσπάστης: 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ότι παίζει το ρόλο μιας άτυπης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ΚΚΕ μέσα από σημερινό άρθρο ακραίας πολεμικής με τίτλο «ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Σε ρόλο 13ης συνιστώσας…

Το κείμενο βασίζει τα συμπεράσματά του και στην απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού που χαρακτηριζει  μεταξύ άλλων «σημαντική νίκη του λαού» τη συντριπτική ήττα του μαύρου μετώπου του Μνημονίου και τη στροφή του κόσμου προς την Αριστερά.   Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι χαιρετίζοντας την πανωλεθρία του μνημονιακού στρατοπέδου  καλλιεργούνται αυταπάτες για το νέο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Ριζοσπάστη: «Η απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε λέει κουβέντα για την επιχειρούμενη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τις επιδιώξεις της αστικής τάξης, που είναι η προσπάθεια αναχαίτισης της τάσης ριζοσπαστικοποίησης και απεγκλωβισμού από την αστική ιδεολογική και πολιτική επιρροή.»

Ακόμα πιο γλαφυρή και ισοπεδωτική είναι η κριτική στη συνέχεια: «Εγινε μέρος του ντεκόρ μαζί με την Κατσέλη, τους Οικολόγους Πράσινους κ.ά., της ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού πόλου, συμμετέχοντας στο προεκλογικό «σόου» του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, που είχε ως στόχο να καλλωπίσει το προφίλ της σοσιαλδημοκρατίας και να εγκλωβίσει εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και αισθάνονται «ριζοσπάστες αριστεροί». Οι πανηγυρισμοί για την «εκλογική νίκη της Αριστεράς» σπρώχνουν και νέες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στη δύναμη που συγκρατεί την αγανάκτηση εντός «ΕΕ – ευρώ και κυριαρχίας του κεφαλαίου».

Και καταλήγει μεταξύ άλλων:

«Τώρα, στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε άρθρα και συνεντεύξεις τους ασκούν κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Μάη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μάη, ότι υπόκειται οβιδιακές μεταμορφώσεις λες και δεν είχαν δει τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Τσίπρα για υποστήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και στήριξη του «ευρωμονόδρομου». Η αργοπορημένη αυτή αρθρογραφία, οι κριτικές στο ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερή κυβέρνηση, δύο βδομάδες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, μάλλον θα πρέπει να κατανοηθούν ως κινήσεις εξασφάλισης της πολιτικής επιβίωσης και διαπραγμάτευσης των όρων συμμετοχής στο μετεκλογικό παιχνίδι αναδιάταξης στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού.»  Διαβάστε ολόκληρο το λίβελο εδώ

Ενα σχόλιο:

Άραγε ο συντάκτης ξεχνάει ότι στις αρχές της δεκαετία του ’80 ήταν το ΚΚΕ που μιλούσε για «άθροισμα δημοκρατικών δυνάμεων» καλλιεργώντας αυταπάτες;  Και  έρχεται τώρα χωρίς να έχει  κάνει ποτέ την αυτοκριτική του να χαρακτηρίσει συλλήβδην σοσιαλδημοκράτες όλους όσους θεωρούν ότι  κύριος εχθρός του λαϊκό κινήματος στην παρούσα κατάσταση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά

τα κόμματα του κεφαλαίου και οι υπερεθνικοί οργανισμοί. Εκεί είναι που πρέπει να συνεχίσουν να  στρέφονται τα κύρια πυρρά της επαναστατικής Αριστεράς και όχι στις δυνάμεις που με όλες τις αντιφάσεις τους κινούνται κατά του συστήματος.   Ο Ριζοσπάστης συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα παρουσιάζοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν ένα συνονθύλευμα από άθλιους αριβίστες που περιμένουν να βρέξουν και αυτοί το ράμφος τους στην κυβερνητική κολυμπήθρα.  Το ΚΚΕ πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί όλους τους άλλους  για το γεγονός ότι η πολιτική του επιρροή μειώνεται σε μια εποχή που θα έπρεπε να εκτινάσσεται και να αρχίσει αντί με αλαζονικό  ύφος ιεροκήρυκα που έχει το αλάθητο και που  τάχα «ποτέ δεν το έχει βάλει στο χέρι το σύστημα» (όταν αυτό έχει γίνει και όχι μόνο μια φορά) να αρχίσει να αναζητεί  που φταίει και εκείνο.  Δεν είναι οι  δήθεν πανηγυρισμοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την «εκλογική νίκη της Αριστεράς» που σπρώχνουν και νέες δυνάμεις (τόσο από το ΚΚΕ, όσο και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλού) στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σίγουρο είναι ότι  αντιφάσεις δεν έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.   Εκτός από το μικρομεγαλισμό υπάρχει και ο μικρομπακαλισμός και η αναγωγή της κομματικής ιδιοκτησίας σε υπέρτατο δόγμα. Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με όλες τις αδυναμίες της δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει ούτε μπακάλης, ούτε ένα παράρτημα σε μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ.  

One thought on “Ριζοσπάστης: 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: