Γ. Πανούσης: Σε 100 μέρες θα κλείσει η Αμυγδαλέζα

Μέχρι το καλοκαίρι θα είναι ανοιχττή η Αμυγδαλέζα

«Στόχος είναι σε 100 ημέρες να κλείσει η Αμυγδαλέζα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις χώρων Αττικής για τρία κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών»  δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Γιάννης Πανούσης σημειώνοντας ότι η «Αμυγδαλέζα, σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν μπορεί να αλλάξει μορφή» (οπότε θα κλείσει).  Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η διαδικασία της αποχώρησης των κρατουμένων από την Αμυγδαλέζα θα γίνει σταδιακά. Θα συσταθεί ειδική επιτροπή για τον επανέλεγχο των φακέλων των μεταναστών που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα, ενώ ο υπουργός υπογράμμισε ότι κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά.Πρώτη μέριμνα της επιτροπής θα είναι η καταγραφή των άρρωστων και ασυνόδευτων ανηλίκων και η απελευθέρωση τους.

Η λειτουργία των κέντρων κράτησης και μετατροπή τους σε κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης της συνάντησης της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, το πρωί της Δευτέρας.

13

Όσον αφορά στη διαχείριση των μεταναστευτικών δομών ο Γ. Πανούσης υποστήριξε ότι το θέμα είναι ευρωπαϊκό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Δείτε το βίντεο του mao.gr από την επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015