Ο Τζέιμς Μποντ σύμβολο της Ολυμπιακής εκεχειρίας!

Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος όχι μόνο ο Τζέιμς Μποντ αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

O Tζέιμς Μποντ, ενσαρκωμένος από τον Nτάνιελ Κρεγκ, θα κηρύξει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου!

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, όπως νομίσαμε αρχικά, αφού η είδηση εμφανίστηκε τόσο στο BBC όσο και σε βρετανικές εφημερίδες.

Η ιδέα ανήκει στην 86χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, που ζήτησε από τον Ντάνι Μπόιλ, τον σκηνοθέτη του “Trainspotting” και του “Slumdog Millionaire” και υπεύθυνο της τελετής έναρξης των Αγώνων, να γυρίσει ένα φιλμάκι στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου ο πράκτορας 007 δέχεται εντολές για την τελευταία του αποστολή, δηλαδή να πάει με ελικόπτερο στο Στράτφορντ, στο ανατολικό Λονδίνο, να πέσει με αλεξίπτωτο στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Στράτφορντ και να ανακοινώσει: “ Μy name is Bond. James Bond”.

Ο Τζέιμς Μποντ είναι για τους Άγγλους ό,τι ο Ζορμπάς για τους Έλληνες, μια εμβληματική φιγούρα του αδάμαστου και αδίστακτου βρετανικού πνεύματος. Τηρουμένων των αναλογιών, ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να ζητήσει από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου να γυρίσει ένα φιλμάκι με τον αστυνόμο Μπέκα, τον ήρωα του Γιάννη Μαρή, να πέφτει από το Ζέπελιν στο ΟΑΚΑ ή, ακόμα καλύτερα, από τον Απόστολο Γκλέτσο που διέπρεψε ως μπάτσος δράσης στο τηλεοπτικό “Τμήμα Ηθών”.

Licence to Kill, δηλαδή την άδεια να σκοτώνει χωρίς να δίνει λογαριασμό, διαθέτει ο Τζέιμς Μποντ. Εξάλλου, την ίδια άδεια δεν διαθέτουν οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν;

 

 

 

Απάντηση