Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί

Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου 2012, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί-μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα και ειδικότερα σε εκείνα που επηρεάζουν τη φαρμακευτική περίθαλψη και απειλούν με κλείσιμο τα μικρομεσαία φαρμακεία της χώρας.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας συνεχίζουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 την άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, καλώντας το υπουργείο Υγείας να δεσμευθεί για την άμεση αποπληρωμή των χρεών του οργανισμού προς τα μέλη του συλλόγου τους.

Αποτέλεσμα  και αυτών των κινητοποιήσεων  είναι οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται πλέον να καταβάλουν οι ίδιοι το αντίτιμο για κλινικές ή εργαστηριακές ιατρικές πράξεις που τους είναι απαραίτητες στο σύνολο τους. Σε αυτήν την οξυμένη κατάσταση ασφαλώς η βασική ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και τοα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών καθώς τα χρέη προς γιατρούς και φαρμακοποιούς συνεχώς διογκώνονται, υποσχέσεις αθετούνται και επιπλέον σχεδιάζεται και νέο μαχαίρι στις δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψή.

Απάντηση