Συλλήψεις και προσαγωγές για τις συνελεύσεις

 Προληπτική καταστολή: Σύντομα και στη δική σας γειτονιά

 

Σε συγκέντρωση-Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή καλεί το Σάββατο 29/9, 11 το πρωί στο Μετρό Δάφνης η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγ. Δημητρίου (Μπραχάμι)

 

Μπορεί το λαϊκό κίνημα να μην έχει συνολικά επεξεργασμένο πλάνο αντεπίθεσης, η κρατική καταστολή όμως έχει, και μάλιστα αναβαθμισμένο: Οι δεκάδες βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις μελών λαϊκών συνελεύσεων πριν τη χτεσινή πορεία, με προληπτικές κυκλωτικές επιθέσεις Δελτάδων και ΔΙΑΣ σε τοπικές προσυγκεντρώσεις (Ζωγράφου, Δάφνη και αλλού), δείχνουν ποιους πραγματικά φοβούνται η τροϊκανη συγκυβέρνηση και οι πραιτοριανοί της: Τη διάχυση του λαϊκού αυτο-οργανωμένου κινήματος στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, πέρα από τον έλεγχο των ξεπουλημένων κέντρων του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Η αντίδραση των συνελεύσεων γειτονιάς στην καταστολή ήταν άμεση, με μικροφωνική την ίδια ημέρα στην πλατεία Γαρδένια του Ζωγράφου – που επίσης περικυκλώθηκε από Δελτάδες και ΔΙΑΣ, και αντίστοιχη αυθόρμητη διαμαρτυρία το ίδιο βράδυ στην πλατεία Βελουχιώτη στο Μπραχάμι και το Μετρό της Δάφνης. Σε συγκέντρωση – πορεία ενάντια στην καταστολή καλεί και η λαϊκή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου και διαδηλωτές από τις γύρω περιοχές το Σάββατο 29/9 στις 11 π.μ. στο Μετρό Δάφνης.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της συνέλευσης:

 

 

H  ΧΟΥΝΤΑ ΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ

Σήμερα το πρωί το κράτος έδειξε, για ακόμα μία φορά, το φασιστικό του πρόσωπο. Τελείως απρόκλητα και με ιδιαίτερη βία διέλυσε την προσυγκέντρωση, που είχε καλέσει η Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου, στα πλαίσια της σημερινής γενικής απεργίας. Στο κάλεσμα, που έγινε για τις 10:30 το πρωί στο μετρό της Δάφνης, ανταποκρίθηκαν δεκάδες ατόμων, μέλη συλλογικοτήτων και κάτοικοι των γύρω περιοχών. Ενώ η συγκέντρωση εξελισσόταν, δεκάδες μηχανάκια ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ καθώς και περιπολικά κατέκλυσαν την πλατεία Καλογήρων. Αμέσως, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, προσπάθησαν να ελέγξουν και προσαγάγουν όσους δεν τους άρεσαν. Αμέσως όσοι ήμασταν στην πλατεία αντιδράσαμε σε όσα γινόντουσαν. Απαιτήσαμε το λόγο της αστυνομικής παρέμβασης και δηλώσαμε ότι είμαστε ένα σύνολο και θα υπερασπίσουμε το ελάχιστο δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε στα πλαίσια μία γενικής απεργίας. Η όλη επιχείρηση κατέληξε στην προσαγωγή 16 ατόμων και στη διάλυση της συγκέντρωσης. Χειρότερη βία υπήρξε στου Ζωγράφου, όπου η εκεί συγκέντρωση κατέληξε σε πολλούς τραυματισμούς και αρκετές συλλήψεις. Ανάλογα περιστατικά φασιστικής καταστολής έγιναν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας

Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες, σπάζοντας τον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν. Ότι θα συνεχίσουμε, σε συνεργασία με συνελεύσεις άλλων γειτονιών, να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις που δεχόμαστε από κράτος και αφεντικά, στην προσπάθειά τους να καταργήσουν κοινωνικές και εργατικές κατακτήσεις και να μας οδηγήσουν σε καθεστώς φτώχιας και ανημπόριας. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, συνεπείς προς το σύνθημά μας, ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

ΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Απάντηση