Το Pirate Bay εξορίζεται από τη Σουηδία, πάει Ισπανία!

   Δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα το λόμπι των πολυεθνικών συμφερόντων με το Pirate Bay.

Η «θρυλική» πλέον  ιστοσελίδα ελεύθερου και δωρεάν διαμοιρασμού αρχείων The Pirate Bay τον περασμένο Οκτώβριο για να αποφύγει επιδρομές της αστυνομίας μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία χρησιμοποιώντας, ωστόσο, ακόμα υπηρεσίες web hosting από το Σουηδικό Πειρατικό Κόμμα. Τον περασμένο μήνα, όμως, το Σουηδικό κόμμα των Πειρατών δέχτηκε απειλές από το λόμπι των πνευματικών δικαιωμάτων που αντιπροσωπεύει τη βιομηχανία της μουσικής και των ταινιών δίνοντας τελεσίγραφο μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου για να διακόψουν κάθε σχέση με το Pirate Bay.

To Pirate Bay από εδώ και στο εξής δεν σχετίζεται με το Σουηδικό Πειρατικό Κόμμα και αντί αυτού βρήκε την τύχη του σε αντίστοιχες παρατάξεις στη Νορβηγία και την Ισπανία. «Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα ποιος θα κατηγορηθεί για το hosting του Pirate Bay», ανέφερε εκπρόσωπος της δημοφιλούς ιστοσελίδας. «Στην τελική, οι αντι-ιντερνετικοί θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν μια μάχη στην οποία έχουν τον κόσμο απέναντι τους».

Υπενθυμίζουμε ότι το The Pirate Bay λειτουργεί πλέον αποκλειστικά σε cloud servers, κρυπτογραφημένους και διασκορπισμένους σε όλο τον κόσμο, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια η σύνδεση στο Internet προερχόταν από την Σκανδιναβία με τη βοήθεια του Κόμματος. Η επιλογή της Νορβηγίας και Ισπανίας δεν είναι τυχαία καθώς οι δύο χώρες προσφέρουν ένα δικαστικό και νομικό περιβάλλον που τουλάχιστον προς το παρόν λειτουργεί προς όφελος του Pirate Bay.

Πηγη 1, Πηγή 2

Απάντηση