Πεζοδρόμιο χωρίς σύνορα

Εταίρες στο δρόμο της ξενιτιάς

 

Η ζωή δεν αντιγράφει μόνο την τέχνη, αλλά και το ανέκδοτο. Το χιλιοειπωμένο «Προσεχώς Ελληνίδες», δηλαδή η επιγραφή που θα εμφανιζόταν στα μπαρ μετά κονσομασιόν της Βουλγαρίας, έγινε πραγματικότητα με μια μικρή γεωγραφική διαφορά. Οι Ελληνίδες οικονομικές μετανάστριες δεν καταφεύγουν στη γειτονική  Βουλγαρία, αλλά στην Ιταλία. Όπως έγραψε ο ιταλικός τύπος, περίπου δέκα Ελληνίδες, εντοπίστηκαν, τις περασμένες ημέρες, από αστυνομικούς της Ρώμης, σε οδικές αρτηρίες που καταλήγουν στο κέντρο της πόλης.

Μέχρι χθες οι περισσότερες εκδιδόμενες γυναίκες προέρχονταν από χώρες των Βαλκανίων και της Αφρικής, όμως τώρα η Ελλάδα εξάγει σεξουαλικές υπηρεσίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περιμένουμε πως οι αδελφές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής, που δρουν στην Ιταλία, θα οργανώσουν Γραφεία Εργασίας μόνο για Ιταλίδες και θα απαιτήσουν την εκδίωξη των μη νόμιμων Ελληνίδων ιερόδουλων. Πεζοδρόμιο μόνο για Ιταλίδες! Αν μάλιστα το ιταλικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης αρχίσει τους υγειονομικούς ελέγχους και μιμηθεί το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη δημόσια διαπόμπευση όσων γυναικών βρεθούν οροθετικές, τότε οι ιταλικές νεοναζιστικές οργανώσεις θα μιλούν για «υπανθρώπους» και την ανάγκη να καθαρίσει ο δικός τους τόπος!

Δεν ξέρουμε πόσο εκτεταμένο είναι το φαινόμενο, όμως δείχνει πώς η κυρίαρχη ιδεολογία κρίνει το ίδιο πρόβλημα με δύο μέτρα και δύο σταθμά. «υγειονομική βόμβα» χαρακτηρίστηκαν επισήμως στην Ελλάδα οι ξένες ιερόδουλες, «δυστυχισμένες γυναίκες» χαρακτηρίζονται τώρα οι Ελληνίδες που κάνουν πιάτσα στην αλλοδαπή…

 

 

Απάντηση