Κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί η Δημοκρατική Αριστερά!

Τα κατάφερε τελικά ο Φώτης Κουβέλης και συγκρότησε κοινοβουλευτική ομάδα μετά την προσχώρηση έξι διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.  Ο κυνικός Θόδωρος Πάγκαλος θα έλεγε ότι τα ρετάλια της αριστεράς ενώθηκαν με τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ και έκαναν κόμμα.  Στη ΔΗΜΑΡ ο γάμος δεν έγινε χωρίς αντιδράσεις καθώς πολλά ανανεωτικά στελέχη φοβούνται –και δικαίως- ότι οι ΠΑΣΟΚοι βουλευτές θα τους φάνε λάχανο στις προσεχείς εκλογές χάρη στους εκλογικούς μηχανισμούς που διαθέτουν στις περιφέρειες τους και την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα !  Αλλά τελικά το καλό του συνόλου επικράτησε του ατομικού καλού. Και τα στελέχη που φοβούνται ότι και πάλι θα κοιτάνε τα κοινοβουλευτικά έδρανα με τα κιάλια υποχώρησαν.  Το αστείο είναι ότι ακόμα και στελέχη της ακραίας εκσυγχρονιστικής τάσης, εκείνοι που ζητούσαν την υπερψήφιση του μνημονίου και των αντιεκπαιδευτικών νόμων δυσανασχέτησαν με τις νέες στρατολογήσεις πράσινων βουλευτών και στελεχών. «Εμείς κάναμε τόσους αγώνες και άλλοι τώρα θα τους καρπωθούνε» μια χαρακτηριστική φράση που ακούστηκε.

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της ΔΗΜΑΡ από την αντιστροφή της ανοδικής δημοσκοπικής τάσης του κόμματος μετά την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ κάτι που φάνηκε και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRC που το κόμμα έπεσε από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η νέα ομάδα θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα το πρωϊ και θα αποτελείται από τους: Κουβέλη Φώτη (βουλευτή Β Αθηνών), Πρόεδρο και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αμοιρίδη Γιάννη (βουλευτή Πιερίας), Βουδούρη Οδυσσέα (βουλευτή Μεσσηνίας), Θεοδωρίδη Ηλία (βουλευτή Πέλλας),  Λεβέντη Θανάση (βουλευτή Αττικής), Μιχελογιαννάκη Γιάννη (βουλευτή Ηρακλείου), Οικονόμου Βασίλη (βουλευτή Αττικής), Παπαμανώλη Γιώργο (βουλευτή Κυκλάδων), Τσούκαλη Νίκο (βουλευτή Αχαϊας) και Ψαριανό Γρηγόρη (βουλευτή Β Αθηνών).

Απάντηση