Διεμβολίζει ΝΔ και ΛΑΟΣ ο Καμμένος

 

Ο «Οννεδίτης που τόλμησε» σε νέες περιπέτειες 

 Υπερ της οικονομίας της αγοράς και του ευρώ 

Αλλαγές στον πολιτικό χάρτη σηματοδοτεί η ένταξη των περισσότερων διαγραφέντων βουλευτών της ΝΔ στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Η τελευταία δημοσκόπηση δίνει στο νεοσύστατο κόμμα ποσοστό 5%.  Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να δημιουργηθεί νέα πατριωτική Κ.Ο με αρχηγό τον πληθωρικό πολιτικό ο οποίος συνεχίζει τις πολιτικές περιοδείες σε όλη τη χώρα.  Η νέα Κ.Ο. που αναμένεται να συγκροτηθεί, θα πληροί μάλιστα και τις προϋποθέσεις του κανονισμού της Βουλής καθώς θα ξεπερνά τους 10 βουλευτές και θα επωφεληθεί απ’ όλα τα δικαιώματα του κανονισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει πρόεδρο κοινοβουλευτικής ομάδας και όλα τα προνόμια που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτή τη στιγμή ούτε ο κ.Φ. Κουβέλης για την Δημοκρατική Αριστερά, ούτε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για τη Δημοκρατική Συμμαχία.

 

Στον αντίποδα, η Ν.Δ. ετοιμάζεται να ανακοινώσει την επανένταξη των πέντε από τους 21 διαγραφέντες, που είχαν ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο και οι οποίοι είναι, οι κκ. Εμμ. Κεφαλογιάννης, Αν. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης, Ζ. Τζηκαλάγιας και Αλ. Δερμεντζόπουλος, ενώ έως την προσεχή Πέμπτη καταθέτουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται να είναι στις εκλογικές λίστες.

Εκτός Ν.Δ. θα παραμείνουν οι βουλευτές, που επέμειναν στην καταψήφιση και των εφαρμοστικών νόμων ή απείχαν από τις ψηφοφορίες. Η «κόκκινη» κάρτα ισχύει για τους, κκ. Μ. Τζίμα, Σπ. Γαληνό, Δ. Σταμάτη, Γ. Βλάχο, Κ. Γκιουλέκα, Κ. Παπασιώζο, Μιχ. Γιαννάκη, Κ. Μαρκόπουλο, Χρ. Ζώη, Γ. Καρασμάνη και Γ. Βαγιωνά, αλλά και τις κυρίες, Μαρία Τσαρουχά- Κόλια, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μίκα Ιατρίδη.

Ήδη στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» έχουν ενταχθεί, η κυρία Έλενα Κουντουρά (ήταν μαζί με τον κ. Καμμένο στο Δίστομο την Κυριακή, όπου και παρουσιάστηκε και επίσημα η διακήρυξη του νέου κόμματος) και ο κ. Π. Μελάς.

Απάντηση