Αν ο Βορίδης είναι κεντρώος, τύφλα να έχουν τα άκρα

 

Μαθήματα δημοκρατίας επιχείρησε να κάνει χθες και προχθες στη βουλή ο ακροδεξιός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης πρώην αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ (χουντικό κόμμα) και του Ελληνικού Μετώπου (μικρή Χρυσή Αυγή). Ο μνημονιακός βουλευτής, πρώην μέλος του κόμματος Καρατζαφέρη μίλησε «σαν πραγματικός κεντρώος» σύμφωνα με την «Πρωϊνή Γραμμή» του Σκάι. Αφού άσκησε κριτική στη Χρυσή Αυγή ότι εμφανίστηκε σαν antifa και κατηγόρησε τη ΝΔ για φασιστική κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι «παρασύρεστε από το λαϊκισμό σας».

Ο Μ. Βορίδης είναι ικανός προπαγανδιστής που με ευκολία περνάει από την υπεράσπιση του φασισμού και της χούντας παλιότερα στην υπεράσπιση του μνημονίου και της αστικής δημοκρατίας τώρα. Οι γραμμές αλλάζουν αλλά ο φασισμός παραμένει ο ίδιος.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ντοκουμέντο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα jungle-report για το τι έλεγε η νεολαία του κόμματος Βορίδη πριν 10 χρόνια για το ευρώ: «Κάποτε αντιστεκόμασταν στην Γερμανική κυριαρχία με κάθε μέσο σήμερα την αποδεχόμαστε σιγά-σιγά με φιέστες και πανηγυρισμούς»! Προφητικό… για τα λεφτά τα κάνεις όλα όπως φαίνεται.

Αναλυτικά το σχόλιο:

Πριν 10 χρόνια τα έντυπα της νεολαίας του Ελληνικού Μετώπου (του Μάκη Βορίδη, ντε!) κατήγγειλαν το ευρώ ως όργανο της «Ντόιτσε Μπανκ και του Γερμανικού κεφαλαίου» που υποθηκεύει την εθνική ανεξαρτησία «της μικρής επαρχίας που ακούει στο όνο

μα Ελλάδα».Τώρα ο πρώην τσεκουροφόρος, Επενίτης, λεπενιστής, καρατζαφερικός και νυν σαμαρικός Βορίδης καταχειροκροτείται από τους συναδέλφους του της Δεξιάς παράταξης για τις …ορθολογικές και φιλοευρωπαϊκές απόψεις του και για την ικανότητά του να πετάει εξυπνακίστικες, ειρωνικές μπηχτές στον …αριστερό λαϊκισμό.

(Aπό το 1ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης της νεολαίας Ελληνικού Μετώπου, άνοιξη 2002).

 

Απάντηση