Ανέλπιστο αιματοβαμμένο δώρο για τη θεωρία των δύο άκρων

Δείτε και την προηγούμενη ανάρτηση μας «Μύρισε προβοκάτσια στο Νέο Ηράκλειο…»

Καλάσνικοφ αντί στιλέτου… και (ενδεχομένως) αντιστρόφως. Αναπάντεχο (και αιματοβαμμένο) δώρο για τη θεωρία των «δύο άκρων» ήταν η αποψινή δολοφονική επίθεση. Δώρο και για το δόγμα «καταδικάζω τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται».  Το σενάριο  «Koυμπουροφόροι και μαχαιροβγάλτες» σε πλήρη εξέλιξη…  

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο αναφέρει: «Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της».  Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε ότι  «αν έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο τυφλής βίας , οφείλουμε να τον σταματήσουμε διότι έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι συρρικνώνει και υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών»,

Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ήδη μιλάει για «φαύλο κύκλο του αίματος»   σπεύδοντας να συνδέσει την επαγγελματική εκτέλεση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το KKE με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο και υπογραμμίζει πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει πως «Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς».

Κανείς δεν λέει «δολοφονήθηκαν δύο χρυσαυγίτες» ή «δολοφονήθηκαν δύο μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης». Το πρώτο που ο καθένας σκέφτεται είναι ότι δολοφονήθηκαν δύο νέοι και μάλιστα άοπλοι ενώ η ζωή ενός άλλου νέου κρέμεται από μια κλωστή. Αυτές τις στιγμές η πρόωρα χαμένη νεότητα είναι η πρώτη, η πιο χτυπητή ιδιότητα των θυμάτων και, δευτερεύοντως, σκέφτεται κάποιος ότι οι δύο νεκροί ήταν μέλη της Χ.Α. Οι δολοφόνοι τους είναι ήδη καταδικασμένοι στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Ο ένας από τους δύο νεκρούς ήταν γεννημένος το 1986 και ο άλλος το 1991.

Δώρο για την κυβέρνηση αυτό το χτύπημα, καθώς τη διευκολύνει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην αριστερά και στο εργατικό κίνημα. Ό,τι αντιστέκεται θα κατατάσσεται αυτόματα στην κατηγορία των «άκρων». Δώρο όμως και τη Χ.Α., καθώς αυτόματα την κατατάσσει στη θέση του θύματος, του διωκόμενου όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από το «σκοτεινό» αριστερό άκρο.  Ήδη τα ναζιστικά αποβράσματα επιχειρούν να αξιοποιήσουν το χτύπημα μιλώντας για διεφθαρμένα ΜΜΕ, προδοτική κυβέρνηση και τρομοκράτες που «στοχοποίησαν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και έλληνες πολίτες».

Το σύνθημα «τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» δεν είναι πρόσκληση να παίξουμε τους Ινδιάνους και τους καουμπόηδες, αλλά να απομονώσουμε το ρατσισμό, τον τραμπουκισμό και τις (νεο)ναζιστικές πρακτικές όπου και όπως αυτές εκδηλώνονται. Και να το κάνουμε μέρα μεσημέρι, με πρόσωπα καθαρά, με τη δύναμη των επιχειρημάτων και της πλατιάς λαϊκής οργάνωσης.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες παραμένουν λιγοστές.  Οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι και τα δύο θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τα δελτία και η κυβέρνηση μιλούν ανοιχτά πλέον  για «τρομοκρατικό χτύπημα» και όχι για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» του υποκόσμου, ενώ ειπώθηκε το επιχείρημα ότι οι νονοί της νύχτας δεν συνηθίζουν να εκτελούν έξω από γραφεία πολιτικών κομμάτων.   Το σίγουρο είναι ότι οδηγούμαστε σε απότομη κλιμάκωση της έντασης. Μιας έντασης που δεν την τροφοδοτεί η λαϊκή οργή ενάντια στη ραγδαία επιδείνωση της ζωής των πολλών, αλλά την τροφοδοτούν καπνισμένες κάννες. Μιας έντασης που καλλιεργείται από τα πάνω και μοιάζει με σχέδιο ή ευχή των πιο σκοτεινών και αντιδραστικών κέντρων. Μιας έντασης που απαιτεί ψύχραιμη και ενωτική αντιμετώπιση από την εντός κι εκτός των κοινοβουλευτικών τειχών αριστερά.

Απάντηση