Δραγασάκης: Όχι σε μονομερή καταγγελία του Μνημονίου

Ο επικεφαλής του Οικονομικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη του στο χθεσινό Βήμα επιβεβαίωσε τις ανησυχίες ότι το κόμμα δεν θα προχωρήσει σε μονομερή κατάργηση του μνημονίου.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση:

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί μία σημαντική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρομαι στην εγκατάλειψη της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου και στη μετάβαση στη συναινετική αναθεώρηση. Καταλαβαίνει κανείς ότι εν τέλει θέλετε να συνομιλείτε με την Ευρώπη;

Η απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, επικεφαλής της τριμελούς για την οικονομία, ήταν:

«O ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες παρά μόνο αν προκληθεί. Δεν επρόκειτο για προσωπική άποψη, αλλά για προγραμματική θέση.»

 

Ωστόσο όπως επισημαίνουν στελέχη της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ η διακήρυξη που μόλις πριν από μια βδομάδα ψήφισε η Συνδιάσκεψη προβλέπει την ακύρωση του Μνημονίου με απόφαση της βουλής κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του υπεύθυνου χάραξης οικονομικής πολιτικής.

Όπως φαίνεται η διγλωσσία και η σύγχυση για το τι συνιστά την πιο αυθεντική έκφραση του κόμματος:  οι συλλογικές αποφάσεις ή οι δηλώσεις της ηγεσίας στα ΜΜΕ παραμένει παρά τις συνεδριακές διαδικασίες και την πορεία ομογενοποίησης.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ. 

Απάντηση